Påsk på ren franska.
Så härligt att ha tid att baka!
Använde Leila Bakar-Leilas recept:
Sockerkaka, matbröd och franska macarons är vad jag åstadkommit hittills.
Macaronsen var trixiga, speciellt för ett första-gångs-försök.
Men jag tror jag vet vad jag kan göra bättre till nästa gång, och goda blev dem!
Smakar som en blandning av maräng och biskvi.
Använde Leila Bakar-Leilas recept:
(Hela receptet här)
Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Sedan kan man smak- och färgsätta fritt!
Jag valde gult som påsken med citronskal i smörkrämen. Blev fräscht.
Är man ett proffs ska kakorna se ut så här:
Är man ett lovande soon to be-proffs ser det ut så här:
Skålla, skålla mandel...
Separera ägg...
Komponenter...
Färdiga för burken!
Komponenter...
Färdiga för burken!
Kommentarer
Postat av: mamma
Härligt gumman! Alla våra lördagsbakningar i dåtid har ett resultat :o)
Trackback