Telefonkonferans och julpost

Har avslutat ett längre samtal med Elisabeth på telefon. Bloggsnack och skolarbete var ämnena idag. Det känns skönt att vara färdig med "Sök-uppgiften"  och vi hoppas nu på att våran frågeställning är godkänd. Prostatacancer har nog inte så mycket med Upplevelseproduktion att göra, haha, men det är ju söktekniken vi ska öva på.

En glad överraskning stod utanför min dörr. Ett paket från mamma som innehöll bl.a. chokladkalender och en ljusslinga av änglar. Det var mycket rart gjort, tack snälla!

Ett missat samtal från okänt nummer på mobilen: I rösbrevlådan talade en kvinnoröst om för mig att hon ringde från Radiotjänst och att jag inte betalat TV-licensen. Hade jag inte blivit tilltalad som Glenn och förnimmat en kvävd fnissning i stil med Veronicas hade jag blivit skiträdd.

Adventspresenter! Jippie!

Hänt på en torsdag

Jag har kommit hem efter en ännu en kvällskurs i "Starta eget". Denna gång behandlade vi området "Marknad". En av de bättre föreläsningarna sedan jag började plugga och då sker det utanför skolan. Idé-huset is the shit! Och Gunnar från Tango, kvällens talare, likaså. Vi kom in lite på marknadsföring och det är så intressant och roligt. Blev nästan sugen på att skaffa företag bara för att få hålla på med logotyper, visitkort och andra kreativa vägar till kundkontakt.

Annars har jag hängt rätt mycket på skolan idag. Jobbat  med olika folk i olika grupparbeten. Skulle möta Elisabeth på skolan kvar över 9 i morse. En halvtimme senare ramlar hon in. Då har hon försovit sig på bussen från Luleå, missat både hållplatsen utanför skolan och slutstationen, vaknat upp lagom till att bussen är påväg in i bussgaraget nere på Annelund, nyvaket stapplat fram till en mycket förvånad busschaufför och snällt bett honom släppa ut henne! Denna galna men ack så underhållande kvinna har en given plats i mitt hjärta. (Var påväg att lägga upp en bild på henne men tror inte det uppskattas. Hon är i alla fall skitsnygg, en riktigt MILF, extra mycket nu med den nya frisyren!)

I morgon ska jag köpa en jacka. För att jag kan, vill och vågar. Och för att den är på 50% REA.
/Häppåre!

Idéhuset is the shit!


Jag ska nog sova nu.

Åt lunchbuffé på Thai Garden nere på stan idag.
Vi skulle fira "pengarna" som Veronica uttryckte det. Studiestödet har klirrat till i kassan.
Kikade in i några affärer och hängde undan en jacka på halva priset innan jag slirade hemmåt på cykeln. Jag saknar min spark!

Fick mig en kort Intervju med marknadschefen för Holiday Club i Åre på eftermiddagen. Den ska vara till min och Elisabeths rapport - Definition av begreppet upplevelsehotell.

Efter mycket om och men traskade jag till Kåren på kvällskvisten. Vet inte vad som hände med "mys, mat och ett glas vin" med brudarna men det slutade med att jag gick dit ensam. Som tur höll Johan bästa platsen åt mig. I soffan rakt nedanför scenen fick mitt inre lugn av Rebecka Törnqvist.


Det sista jag gjort ikväll är att färga håret. Ser väl i morgon hur det blev.
Det är åt det röda hållet som vanligt.

Jag har förstått att jag borde ta tag i "Vetandets grund"-litteraturen.
Folk låter "- OJ!" när jag säger att jag inte börjat än.

00:00

Måndagen har innehållit litteraturseminarie och kvällskurs i "Idé & affärsplan".
Mina sladd-cravings har blivit stillade av Johan.

Kom hem efter 21. Diskat och fikat. Kollat favvo-programmet Boston Tea Party.
Ska renskriva seminarieprotokollet och sedan hoppa i säng.

I morgon är Rebecka Törnqvist på Kåren. Det kanske man inte ska missa?

Nya pyjamasbyxor för decembermys.

Torsdag, fredag, lördag, söndag...

Jag har läst gruppsykologi och hittat mitt grundmönster.
Blivit bjuden på en "skogshuggar-gryta".
Haft en mysig torsdagkväll med bilåkning och promenad i kyrkbyn.
Varit på gammeldags julmaknad i Öjebyn.
Haft middagsgäst och spelkväll hos mig.

Och så har snön kommit!

Ett litet men glatt gäng spelar Alias.
Totte, Skalman och jag. Fjäll behind the camera.


Tittut

Jag gick till skolan för en filmkväll. När den film jag taggat för uteblev, studieångesten gnagde och andra frustrationsmoment dök upp gick jag hem istället.
Ett riktigt ego-val och det kändes skönt.

Nu ska jag gå till Sanna och fika nybakt bröd och sedan läsa.

Detta kallar jag sött!

Blivande företagare med fruset cykellås radiopratar.

Idag började Idéhusets "Starta-eget-kurs". Den går kvällar och helger fram till jul och innehåller allt mellan säljträning till bokslut. Jag kan nog gå på alla kurstillfällen men frågan är om jag hinner med skolan, SMASK och nöjen samtidigt? Jag testar så får jag se hur långt det håller. Har insett att man som blivande upplevelseproducent bör ha eget företag, åtminstonde för att kunna fakturera vid ev. utförda jobb. Jag har väl ingen specifik affärsplan än men det kommer nog. Det får bli mig själv som upplevelsekonsult tills vidare. Haha.

Jag och produktionsansvarige har även suttit några timmar i foajén och promotat SMASK och tagit emot beställningar av DVD:n från SMASK 2008. Oväntat många beställde både en och flera. Så otroligt roligt att gå på en musikhögskola, sköna och trevliga människor överallt!

Produktionsansvarig och Musik-och Tävlingsansvarig in action!Sedan var det dags för en radiointervju. Mitt livs första måste det  varit. Kände tjejen lite grann som går Radio 1:an och hon ställde frågor om mitt programval och mitt ansvarsområde i SMASK bla. Det var klurigt att svara ibland när jag knappt vet svaren på frågorna själv. "-Varför tror du att årets julklapp är en upplevelse?"

Efter en radj på stan är jag hemma några timmar och landar. Sen ska jag iväg igen. 

Värt att  veta: Varje gång jag har låst och låst upp min cykel idag (ca. 6 gånger) har jag måsta hälla grönt te med mjölk ur min termos över låset för att få upp det.    
Det är kallt!   Även för en cykel.
 

Jag åt brysselkål till middag.

Missade medvetet morgonens gruppsykologiförläsning. Läraren i kursen kan verkligen konsten att förvandla allt hon pratar om till tråkigt malande. Har nog varit på alla lektionstillfällen sedan vi började så jag hade inte dåligt samvete. Tog tillfället i akt att sova en timme längre och ordna lite SMASK-grejor istället.

Jag sms:ade till några klasskompisar att de skulle höra av sig om lektionen förmodan var bra och fick till svar:

"Om en långsam död är intressant så är detta intressant."
"Stay away! Håller på att somna!"
"Kollektivt självmord idag på musikhögskolan i Piteå. Hela upplevelseklassen utplånad."

Hehe, stackarna. Jag gjorde alltså rätt val. Eftermiddagens litteraturseminarie gick kalasbra - en lättsam, humoristisk grupp gjorde fina reflektioner av Svedbergs bok.

Sedan gjorde jag och några till ett ryck och röjde upp lite i Upplevelseförådet. Sanna kom tillbaka till Piteå idag (!!!) och vi lånade Kristins bil för en tur ner till Ica Kvantum, det så kallade, Stor-Ica!

Nu är det kväll. Det blir nog sent. Ska ta tag i något i studieväg nu.

new age night
(Piteå By Night)

Pappa, vad står PA Resources i?

Det föll en stjärna

HÄÄÄJ! Vill ni ha uppdatering? JAAA, klart ni vill ha!
Ok, så här ligger det till.

Torsdagen och fredagen innebar hemmaplugg, ett möte och en liten shopping på stan med sköna brudar.


Vi i SMASK-kommitén hade team-building. Lekte lärakänna-lekar, lagade 3-rätters utan att få prata med varandra och såg 2008 års SMASKevent på dvd. Trevligt!

Fredagen fortsatte i Stureplans tecken. En "stekarfest" på Kåren anordnades och många gjorde sitt bästa för att smälta in. Kvällen får 3 toasters av 5 möjliga.
Kan hända att Anton gjorde mig en björntjänst men tanken var god och jag tycker så förbaskat mycket om "mina killar". Goa till tusen!

Schteeek!


Fräscha kvinnor!
Under lördagen försökte jag läsa Gruppsykologi men det gick sakta. På kvällen var Skalman, Totte och Fjäll här. Vi åt kex och spelade Alias.

Söndagen spenderades i Skellefteå, lekandes i Boda Borg. Jag blev positivt överraskad av stället. Bra design och lagom hög svårighetsgrad. Jag hade några riktigt roliga timmar! Kvällen vigdes åt psykologiboken och när jag läst färdigt mina sidor belönade jag mig med ett avsnitt av "Ensam mamma söker".


Det föll en stjärna på väg hem. Jag önskade.
Fast nu vet jag inte längre. Det är ju så förbannat segt!

Torsdagsmorgon

Dagen börjar bra!
Marken är fortfrande vit och "Årets julklapp" är en upplevelse.
Nu till tvättstugan. Puss hej.


(Angkor Wat, mars 2008)

sNö

Två dagar i skolan denna vecka. En gråsten är mer färgrik och intressant än min psykologilärare. Det är synd för det hade kunnat bli en sådan bra kurs. Får se om vi tar upp det med program-koordinatorn.

Igårkväll lyssnade jag till fin musik på Kåren och åt den största chokladbollen jag sett. (Inte hela!!) Fjäll som jobbade i caféet rullade 2 bollar till mig och Skalman med en diameter på 1,5 dm. Galning, haha!

Sanna har åkt ifrån mig! Men hon har goda skäl. Dansbands-fanet no. 1 ska på Barbados och Magnus Carlssons enda återförening i Göteborg på lördag. En natt på tåget och hon är nu hemma i Lidköping. Sötisen ringde ikväll och sa att hon saknade oss och Piteå. Hur fasen ska det bli efter 3 år tillsammans då?

I eftermiddag hade jag UPAF-möte. Det roligaste hittills! Vi fick ut en hel del bra grejor också. Precis som ett möte ska vara. Hade lovat fika och bjöd på bullar och chokladbollar och blev mycket uppskattad! ;)

Är nyligen hemkommen från Fjäll. Vi samlades ett tio-tal från klassen hemma hos henne och gjorde varma mackor och pastasallad + julmust! Blev en film på det men jag var för okoncenterad för att hänga med i gangsta-rullen. Fick massage av Martin, tack, behövde den fysiska beröringen tror jag. Skalman pillade lite på armen samtidigt också, hehe, lyx. :)

Idag har jag inte riktigt fått tummen ur. Har läst lite och försökt få intervju med vd:n på Pite Havsbad. I morrn ska jag sitta hela em på skolan och förhoppningsvis få bättre pluggdisciplin där.

Det snöar. Min första snö i Piteå.


Nöjd

En relativt händelserik helg har passerat. Jag må säga att jag är nöjd med den även om jag inte följt min "Att göra"-lista till punkt och pricka. Viktigare saker kom upp. Harkel. 

Jag har pluggat endel men för lite, rört på mig skapligt men det finns utrymme för förbättring och skrattat alldeles underbart mycket.

Fredagen blev hemmaplugg, välbehövligt middagsmys med mig själv och avslutningsvis Collision Course-spelning på Kåren. Lördagen började med försovning, cykling i regn och galet roliga aktiviteter i ishallen. Skridskofotbollen var min favorit. Det fortsatte med bastning på eftermiddagen och en titt in till företagsfesten PiteKalaset som mina vänner hade organiserat, där en salongsberusad Filip Hammar höll låda. Höjdpunkten - Styrdans till Martinez. Det var verkligen en upplevelse på flera sätt. Jag är glad att jag gick. Och lite stolt över mig själv också. Söndagen har innehållit bullbak, plugg och samtal med pappan på hans dag. Ikväll har jag tjattrat hos Sanna med söta tjejerna och våfflor. Två hår blonderades, en dinosaurekupp utfördes och skrattårarna sprutade. 

  


Torsdag

Började en ny kurs idag. Vetandets grund. Den behandlar forskning och rapportskrivning på ett veteskapligt sätt, om jag inte fattat helt fel. Det lät astråkigt men verkar ok. En hel del att göra men med hög växel från start ska jag försöka hinna det mesta av kursen innan  jul. Ska göra grupparbetet med Elisabeth, min Big Sister, så det lär ju bli hyffsat mycket skatt varvat med vetenskapen. Hehe. Läraren var betydligt intressantare är den i Psykologikursen och det spelar ju faktiskt en rätt stor roll det med.

Kom hem från veckans SMASK-möte för en stund sedan. Vi har bl.a. bestämt temat för evenemanget. Min idé vann inte men det blir nog bra ändå.

Vilken beslutsångest jag haft idag! Stanna eller åka hem, stanna eller åka hem? Började känna mig smått schizofren när jag ändrade mig varannan timme ungefär. Jag har jämfört för- och nackdelar hela veckan men bestämde mig i eftermiddag. Det vägde ganska jämt men blir kvar i Pite. För att inte få dåligt samvete för dem där hemma och för mig själv ska jag vara grymt effektiv i helgen och få massor gjort. Allt från studier till bullbakning och träning.

Några kompisar har bokat biorummet på skolan så jag ska snart tillbaka dit och kolla på film. Det är lite fränt.

Kokos-boll

Tiden går. Hoppas du har det bra på 54:an. Puss på nosen.

image35
(November 2007)

Halloween-maskeraden

Det var mu-mu här, det var kvack-kvack där!


Farbror Barbro, två hobbitar och en sjöjungfru i bakgrunden.


Jönssonligan.


Polkagrisen och julgranen.


Karlsson på Taket, sjöjungfrun, kossan och Mimmi Pigg drar mot Kåren.


Blandat på dansgolvet. Petson och Findus, Vi, Bröderna Fluff...
 

... Madame, Rödluvan, Jack Sparrow och Klockren.
 

Olycksalig tennisspelare och Avund, en av de 7 dödssynderna.


Sötaste sockervadd världen skådat.Failure

Å så gav jag upp detoxen.

Haha, vi är så kassa. Det kändes som jag hade levt på broccoli i hundra år efter bara två dagars diet. Hade jag vetat att det skulle fungera hade jag nog varit mer motiverad men nu hade vi ingen ordentlig plan för vad som var tillåtet att äta och inte. Det kändes i magen att jag ätit bönor ett par dagar vill jag lova. :P Jag och Sanna griljerade varsin liten skina igår kväll. MUMS med kött! ;D

But still! Jag håller mig ifrån kaffe, socker, alkohol och mjöl.

Anton har hjälpt mig med en affisch :)


Virrvarr

Nu har jag sådär många saker jag borde ta tag i igen att jag blir lite lätt apatisk.

Hade brottom till ett möte med SMASK-generalen och gjorde en fet vurpa med cykeln på en isfläck. Nu är lilla kinden skrubbad, den vita jackan brun och tummen sned. Ajaj.

Funderingarna om att åka hem i helgen har falnat. Jag har nyss surrat av mig med pappan.
Han är schysst. På alla sätt och vis.

Uppdrag: Ta tag i mig själv!

Ny vecka i Piteyo

8 stycken studenter drog iväg till Luleå, åt gott och lyssnade till en Betnér av bästa slag. Att de två killarna var de enda i sällskapet som beställde in varsin Cosmopolitan före varmätten var humor.

För mig har Magnus Betnér gått från att mest ha varit dryg och stor-i-mun, till en snygg kille som med glimten i ögat briljerar med sin allmänbildning och precis lagom mycket sarkasm.

Senare under lördagkvällen fick jag tillfälle att träffa fröken Fjälls fenomenala föräldrar. Dom var lättsamma och trevliga. Likheterna mellan pappa Fjäll och dotter Fjäll var slående. Från ansiktsdrag till det charmiga "höhö-skrattet".

Idag har den den omtalade Detox-veckan startat. Planen är att kroppen ska rensas på gifter från t.ex. kaffe, socker och alkohol. Detta gör jag genom att inte förtära något av det nämda samt att salt, mjöl och animaliska proteiner är uteslutna ur kosten. Det är svårare än jag trodde. Koffeinabstinensen börjar trycka på i huvudet. Till mat idag har jag ätit rotfrukter, nötter, avokado och bönsalsa. Tråkigt utan saltet men jag är envis och tänker hålla ut till fredag åtminstonde. Det blir även en vit helg kan jag tillägga. Den första sedan augusti någon gång. Huvva, det lät inte bra.

Martins lockiga hår blev bra tycker jag. Även om jag råkade klippa lite för kort på sidorna.
Sanna tog över och jag övertalade Martin att det såg bra ut.

Har svarat på några SMASK-mejl ikväll. Jag som sitter i kommitén som Musik- och tävlingsansvarig har tagit in två stycken under mig som jag kan köra med. Hehe. Tråkigt bara när man måste tacka nej till ansökningar men dom som fått postena är nog glada i alla fall.

Började en ny kurs idag. Gruppdynamik och gruppsykologi. Det lät roligt men tyvärr så var det den tråkigaste lektion jag varit på i hela mitt liv. Den varade i 6 timmar också. Hm. Damen från Luleå Tekniska Universitet stod i princip och malde på från våra kursböcker om sådant som jag inte har en aning om hur jag ska kunna relatera till Upplevelseproduktion. Det får lov att bli bättre! I morgon ska jag börja läsa en av böckerna.

Det luktar snö ute.


Fan vad högt upp jag bor egentligen...

Vilket klipp!

Nu ska jag iväg och klippa den här killen. Lockarnas lockar kommer att falla!
Hur fasen ska detta gå? Det är jag och Sanna som antar uppdraget!


Min lördag

Nu ska jag bege mig mot Luleå och Kulturens Hus.
Det vankas kvalitétstid med vänner, pizza och en kväll med Magnus Betnér.

Tal till Nationen banner

Smakprov

Det borde komma upp fler bilder så småning om
men här får ni i alla fall ett smakprov från gårdagens Halloweenfest.

Det var en kalasrolig kväll och jag imponeras fortfarande över hur ambitiös och kreativ min klass är.
Alltid på topp! Vi är underbara och med er har man aldrig tråkigt! <3

Magnus som Sickan och jag som sjöjungfru.

På repeat


RSS 2.0