The colour of Swedish Lapland

Idag är en riktig höstdag i Piteå! Sol och 4 grader.
Back to plugg.

God natt

Nu stänger jag boken för ikväll.
Har lovat mig själv att sova innan min nya standardtid - 01:00, piiip.
Jag tror att 3 effektiva läsartimmar i morgon förmiddag gör susen.Ikväll har jag pratat med Monica och grattat. Ringde även till pappa Hans och pratade av mig och kom med några förslag på datum när det skulle passa med ett Pite-besök. Jag och Fjäll har kommit på att våra fäder antagligen skulle bli bra polare. Dom verkar lika. Båda gillar Linda Bengtzing i alla fall och har rätt lika döttrar också. På tal om Bengtzing. Magnus uttryckte härom dagen att han helt klart skulle välja mig framför henne. Det tycker jag var fint sagt!
Det kändes som det kom från hjärtat faktiskt. He he.

Måndag

Har fått lite småsaker gjorda under morgonen men Facebook tar tid! :(
Speciellt efter helgerna då det är massvis med taggade bilder som "måste" kollas in. ;)
Jag ska ge mig själv dataförbud en dag framöver. Någon dag.

Ska läsa min Event Design and Experience ett tag nu är det tänkt. Sedan ska jag koka palt och bege mig till skolan vid  kl. 13. Då har vi nämligen andra eventproduktions-lektionen med Åsa Stocksén. Spännande!

Faster Monica fyller år idag! Hurra! Stor kram <3

Sött mail på Facebook :)

"  Between You and Torgeir Kjos Sørensen
September 24 at 2:53pm

Så kult du ser ut til å ha det hele tiden..! 
Det er kjempehyggelig å se deg smile på alle de kule kortene som du legger ut...
Vi savner deg, og du må komme på besøk når du måtte ønske.

Klem fra X-Praktikantpappa, Torgeir :-)  "


Förra helgen

Som en tradition ordnar alltid Upplevelse2:orna varje höst en fest för alla Upplevelsestudenter men framför allt för oss ettor så vi ska lära känna de övriga årskurserna. Men det visste inte vi. Förra helgen var det dags. Vår klass hade fått diffusa inbjudningar på diverse sätt under några veckors tid. Det hela var mycket mystiskt. Endel fick via mejl, andra på sms och en tredje inristat på en träbit... Det genomgående var att alla skulle till olika adresser.

Jag, Sara och Martin skulle hem till en Lisa nere på stan vid halv fem-tiden. Väl där satte hon oss i arbete. Vi bakade matbröd, pratade och hade trevligt.

Hemma hos Lisa. Sara till höger. Jag nedan.Plötsligt skulle vi iväg igen.
Vi gick in mot centrum med brödet i högsta hugg
och svängde upp mot ett gammalt fint hus.Där samlades alla i det så kallade "vardagsrummet". Varje liten "förfestgrupp" hade lagat  varsin del av knytkalas-maten. Vårat bidrag var som sagt brödet. Sedan fanns allt från laxpajer, pastasallader till fördrink. Mm, så gott det var. Trevlig att träffa folk från de andra årskurserna och två lärare fanns också med. De hängde med resten av kvällen som fortsatte med frågelekar och till sist ut på krogen. Det var en riktig toppenkväll i mitt liv och framför allt i Piteå! :)

Vackra Kristin tar för sig av go-maten.

Torjus och Vigge är kärleksfulla.


En upplevelse-pyramid.


Goa grabbar men inte alltid så manliga :P
"Guy love" som dom säger. Haha.Jag och Elisabeth.


Sweet Sara och Snygg-Johanna.


Cykelbabes. Jag, Sanna och Kristin.


Galet mycket dans som vanligt! :D


Fjäll funderar.


Kramsjukan sprider sig snabbt! Lisa och Anton är drabbade.


Lule-Elisabeth skulle sova över hos mig så vi begav oss hem mot Ankars.
Tyvärr höll inte klackarna hela vägen fram så det blev strumplästen sista biten. ;) Tack för en grym Upplevelse-fest! :D

"..to the left to the left.."

Fan vad jobbigt jag tycker det är med förhållanden som spricker. Det är verkligen inte mig grej. Om det nu i och för sig finns någon som gillar det? :P Att jag är en av världens mest sentimentala människor gör inte saken lättare. Nä, nu får det vara nog. Nästa gång jag skaffar kille och låter mig bli kär då tror jag ta mig tusan att jag gifter mig! Och skulle det sedan någon gång börja knaka så blir det äktenskapsrådgivning. Nu är det inriktning och fokusering på Marie, jag själv och mig som gäller.


Tomteverkstan´

Bilder från igårkväll när jag och Sanna hjälptes åt med min hylla till badrummet.

Det gäller att tänka till :P


Klarrtt!                                                    
       
   
Tillverkade en
fashion-bikini av plasten.
             


Hej då Sanna!


Woohoo, nice!

Omnämd

Blir man inte rörd så säg? Omnämd av Hannanasen i hennes blogg.


En torsdag i mitt liv

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla ett avsnitt Idol på Laptopen som jag missat. Mys! :)

Jag trivs så bra i min lägenhet. Det är en del kvar att göra, inväntar pappa med slagborren t.ex. men det blir bättre och bättre. Ikväll har jag och Sanna skruvat ihop min Jysk-hylla som jag ska ha  badrummet. Lägger upp bilder i morgon. :)

Dagen har varit fullspäckad men kanon! ;)
Vi hade Åsa Stocksén som föreläsare i morse. Ja, vad är hon nu igen? Lite allt möjligt. Lär oss om PR och sådant, haha. Bra Marie, vilken koll!

Henne ska vi ha till hjälp i vårat kommande projekt som ska gå av stapeln i mitten på oktober. Då är det konferansdagar här i Piteå och upp till 200 gubbar från stål, trä och el-industrin kommer. Vi i Upplevelse1:an ska hålla i evenemanget en av kvällarna. Mingel, buffé och all design och sådant runt omkring. Det mesta är upp till oss, bara det är en upplevelse med tema "mjukt möter hårt". Ska bli spännade, jag valde att ingå i Värdskap/Välkomst-gruppen. Nu är det bara att sätta igång och spåna. Jag tror vi har en budget på 8000kr som vi får använda lite som vi vill.

För övrigt så har skolan sjukt bra service vad gäller teknisk utrustning. Jag är inte så insatt men det finns allt möjligt som vi studenter har tillgång till. Det finns bl.a. fräscha kameror för 45'000st!! Bara att boka och hämta ut.

Seminariet igår gick bra. Jag fick in några reflektioner men var protokollförare så jag koncentrerade mig mest på att hinna skriva ner allt smart som sades. ;)

Idag var jag riktigt duktig. Jag pratade flera gånger under föreläsningen/lektionen. Inte för att jag begrep riktigt själv vad jag ville ha sagt, hehe, men det är själva principen som jag måste öva på. Att våga. Det är nämligen ganska lätt att bli förvirrad och nedvärdera sig sjäv när många klasskompisar har jobbat en hel del med projketledning eller pluggat på andra sidan jordklotet medans jag bara har "torkat bajs". Haha. Men jag kommer nog igång så småning om. Några favoritklassisar peppade i alla fall och sa - Bra Glenn!! Bra! Så jäkla söta! :P
(95% kallar mig för Glenn, på största allvar alltså, dom säger inget annat. Uppkom under Nollepeioden)

Jag tog även ett snack med Åsa där i slutet med tanke på vad hon hade pratat om förra föreläsningen. En av delfinalerna i kommande Melodifestivalen ska hållas i Skellefteå och hon uttryckte möjlighet för oss att kanske kunna vara delaktiga på något sätt. Kanske. Jag sa till henne att jag inte har någon erfarenhet av events och att jag inte riktigt vet hur jag skulle kunna bidra men att det är en barndomsdröm att jobba med Melodifestivalen på något sätt osv. Kommer inte ihåg allt men hon verkade nöjd och frågade vad jag hette i alla fall. Få se hur det blir, skulle ju vara sjukt kul.

Sedan var det dags för min grupp att efter lunch ha ännu ett seminarie på en annan bok. Jag vet inte hur det gick till men min litterturgrupp består av alla killarna (4st) i klassen och jag. Var lite skeptisk i början men nu känns det helt ok. Vi satt i strax under 2 timmar och hade en bra dialog och jag pratade en hel del igen och fick beröm av grabbsen.
-Bra Glenn, tro på dig själv! Haha, goa killar. Jag skrattade så jag grät, det roligaste seminariet i mitt liv. Det bästa är att vi får ut rätt bra grejer också.

På eftermiddagen utförde jag och Elisabeth våran andra upplevelse. En något lugnare denna gång. Vi tog ansiktsmassage nere på en salong. Vi fick efter viss förhandling studentrabatt men inte så mycket som vi hade hoppats på. Snålkäring. Ljuvligt och välbehövligt avstressande var det i alla fall.

For hem och kokade min livs första Pitepalt. Helt ok, men förvånades över den lilla mängd kött. Palten var iof köpt.
Sedan var jag på Kårens Öppen Scen-kväll och lyssnade på några uppträdanden.

I morrn är det självstudier som gäller, dvs.:
Plugga
Städa
Fika och shoppa på stan
Träna
Fest

Min bibel?

Nej, skulle inte tro det. Jag tycker den är ganska dålig faktiskt.
Men det beror nog mycket på att jag är en upplevelse-gröngöling
som har svårt med fackspråk på engelska.

Events Design and Experience, Graham Berridge.

"Drawing together the relationship between event design and
the experience of consumers and participants, this book explores
and analyses the event experience of the individual and how this
can be controlled by design. It also includes many chapter
summaries, review exercises and topics for discussion to
consolidate understanding."
 
Bla, bla.

Jag har seminarie ikväll med grabbarna på de första 3 kapitlen. Woho! Eller?
Läsa, läsa, läsa.

<3

Grattis på födelsedagen sweetheart!
Ha en fin dag, hörs och ses! Love

(Silsjönäsdagen 2007)

Hemma hos mig

Nu är det kväller och jag sitter och ska skriva färdigt ett PM (någon slags sammanfattning av vad man har lärt sig) för föra veckans föreläsningar. Bättre sent än aldrig. Det är ett måtto som är grymt överskattat. Suck. Jag motiverar mig med te och en chokladmuffin.

Sedan är det hopp i säng! Som tur är har min seminariegrupp skjutit på våran litteraturträff till tisdag. Vet inte hur jag skulle lyckats läsa färdig annars. Det stora problemet är väl att boken är på engelska och som en sammanfattning av min utbildning - flummig! Någonstans i frustartionen känner jag dock ett glödande intresse och nyfikenhet.

"Events Design and Experience", du får bli min bibel kommande vecka.

Hemma hos mig.(Det ser lite rörigt ut i bakgrunden men jag har ingenstans att hänga tvätten än så varenda befintlig skåplucka får agera torkställning tills vidare)

Häst är bäst på smörgås

Dagen hade kommit när det var upp till bevis.
Elisabeth hämtade upp mig utanför skolan vid nio-tiden i torsdags morse.
Vi körde ca 2 mil utanför Piteå tills vi kom till Stormyrbergets Lantgård.


Hästarna, varmbloden Pontiac och Scooby Doo, hämtade vi först i hagen och gav dem lite godsaker från trädgårdslandet.

När vi börjat rykta dem uppe vid stallet blev en häst skrämd av en gubbe på stege som rasslade till och hästen stegrade sig. Det resultarade i att stocken som de var löst fastbundna i lossnade, hamnade på nästa häst som blev minst lika rädd och drog omkull hela ställningen. Allt hände på 2 sekunder.

Jag parerade så gott jag kunde men fick en hård smäll i ryggen av stocken och något i huvudet, knuffades framstupa i backen och tappade luften. Inte så jäkla bra start kanske. Jag är dessutom rätt reserverad mot hästar från böjan, just med tanke på olyckor och så. Jag har ridit en gång tidigare mitt liv, föutom på skansen och på cirkushäst runt runt i manegen. 

Hästarna slet sig i alla fall och skenade tillbaka hela vägen ner till hagen. Spang genom elstängslet gjorde dem också. Puckon. Sedan var det bara att börja om på nytt. Hämta hästarna och göra dem klara. Om jag säger att jag inte kände mig en aning illa till mods så ljuger jag.

Vi satt upp i alla fall och gav oss iväg längs landsvägen. Med oss hade vi Maria, dottern på gården.
Vi red på skogsstigar, över bäckar och vid spannmålsfält. I skritt, trav och galopp.

Det var en härlig höstdag! Luften var klar och och naturen stod i vackta färger. Vi var ute ett par timmar innan vi återvände till gården. Dagarna efter har jag känt mig mörbultad! Träninsvärk med stort T och ett antal blåmärken.

Hästupplevelsen blev bra till slut men jag tror inte jag ska rida något mer. Jag förstår att andra ser en tjusning med dessa djur men jag, kommer aldrig bli någon hästtjej.

Fina bilder. Häst, jag, häst och Elisabeth.


Elisabeth med "sin" Scooby Doo.

Mil efter mil, utan bil...

I söndags blev det en sväng till Back City igen.
Troligen 10:e gången sedan jag flyttade hit, haha.
Back City eller "Backen" som dom världsvana säger är ett område med affärer i stil med Jysk, ÖB och Dollar Store. Me like! ;D

Är just hemkommen från stan där jag och Sanna "storhandlat" mat. Det går nämligen inte att handla så väldigt mycket utan bil. Fast det gör vi ändå. Om och om igen. Jag har blivit en mästare på att lasta cykleln till max!

Så här såg det i alla fall ut i söndags när vi shoppat färdigt på Back City och skulle bege oss hem igen, upp för alla backarna. Jag hade ju hittat en hylla på Jysk för en bra penning. Då är det bara att gilla läget och agera packåsna.


En länk

Omnämnd fler än 3 gånger! Ja, vad ska jag säga, keep it comming.
Tjejen är bra söt, antagligen världens sötaste Fjäll. Vårat hår går även åt samma håll.


Kvällsbekännelser

Hej hej!
Nu är det fika-tajm. Te och mackor, mm! ;)

Nyss hemkommen från Kåren. Jag var hem en sväng i eftermiddag och vände. Vid fyra gick jag på ett möte som Pite Energi hade. Dom firar 100 år nästa år och det finns möjlighet att medverka i ett antal skarpa projekt. Vore kul att sätta igång och öva och skaffa mig eeeerafarenheeter :) Mötet var intressant, i alla fall över förväntan. Frågan är bara om lilla jag har något att bidra med?

Sedan orkade vi inte cykla hem igen eftersom det ändå skulle bli jazz/blues-spelning på Kårhuset lite senare. Så jag och några av brudsen hade med oss smaskig paj och när baren öppnade köpte vi oss ett glas vin och myste "utav bara klå-ån" . Det fylldes på med folk framåt 20 och sedan satte bandet igång. Det var ett härligt gung, Mikael Fall heter låtskrivaren och sångaren, duktig kille,  musik 4:e året eller något sånt, jag håller inte koll. Bandet med trumpeter, piano, kontrabas och gud vet allt jobbade på bra!

Min klass är helt fantastisk. Det spelar ingen roll vad det gäller, fest, filmkväll eller föreläsningar, vi är alltid där, ger gärnet med en positiv attityd och sammanhållning.

Jag älskar mitt liv just nu. Och det är inte bara för att 2 glas vin slunkit ner, jag tänkte precis samma sak idag under 3-timmarsföreläsningen.

:)


Här är vi som var med första dagen. Nu har det tillkommit några, totalt 28 tror jag. Dom här korten får vi dras med i 3 år.
"-Upp, upplevelse, upplevelseproducenter!"

Ny underbar.


Det står om oss! :)

Klicka här

Just nu

Jag hör just nu min granne sjunga "I'm yours" i duschen. Jag tror INTE han går musiklinjen!

Movin' in party

I fredags hade två klasskompisar och en radio-tjej inflyttninsfest. De stackarna har bott på vandrarhem tills nyligen. Det råder otroligt nog bostadsbrist i Pite. I alla fall varenda 1:a är tagen.

Vi hade knytkalas med tacos innan stormen drog in och det blev ganska crowded och några blev trotsiga. (balanssinnet börjar påverkas :P)

Gick tidigt till kåren och hade en fortsatt superrolig kväll. Tre från klassen jobbade i baren och skötte sig exemplariskt! Efterfesten var tråkig men falafeln var god. :)

Tror vi får instruktioner om kommande lek.Det börjar ta sig. Där är Upplevelse-Sara till höger, en av inflyttarna.


Här försöker vi oss på att göra fashion-miner. Man ska "suga in kindera, pluta med överläppen och le".
Det krävs en viss kompetens för att lyckas med en äkta fashion-min. Jag övar vidare...

     

JO, jag gjorde en frisyrändring hemma i badrummet i fredags.
Sanna fick dock komma och klippa det rakt på baksidan.
Det blev kortare och rödare, som det lätt kan bli ibland.Ciao!

Den fabulösa, otroligt efterlägtade, uppdateringen!

Hallå folkens!
2 skolveckor har passerat. Jag väntar fortfarande på min kurslitteratur så det har inte blivit så mycket läsande av än. Vi har haft 4 heldagar med förläsningar/lektioner. Vi läser två kurser paralellt i höst - Upplevelsekunskap och Upplevelseindustrins marknad. Det ska göras litteraturseminarier på böckerna, rapporter ska skrivas, muntliga föredrag ska hållas. Vi ska även köpa oss två upplevelser. Jag och Elisabeth från Luleå ska ut på hästridning nästa vecka som en av upplevelserna. Den andra har vi inte bestämt oss för än, kanske blir någon spa-behandling eller massage. Vi köper oss alltså upplevelser istället för böcker ibland. Finfint tycker jag ;)

Bilderna är från våran kursintroduktion i Upplevelsekunskap förra veckan. Hansi Gelter, vår programkordinator ("lärarabossen" för Upplevelseproduktionsutbildningen), tog med oss ut i Piteås skärgård. Underbart väder på förmiddagen, mindre behagligt under eftermiddagen. Fantastiksk mat hela dagen. Vi gjorde team-buildingsuppgifter, lagade maten, ordnade regnskydd m.m. Alla var delaktiga på något sätt.

Nio-tiden vid kajen.


Sanna och jag i en av tre båtar.
Mm, så gott det var. Kallrökt lax, tunnbröd och korvar. Allt lokalproducerat.
      

Hansi i blå jacka och gula byxor.
      

Mera fisk till middag. Supergott!


Inget dåligt väder med bra kläder. Veronica och jag.


Ändå rätt frusna och hungriga i väntan på maten.En av världshistoriens roligaste bilder. Kristin är fashion!


På väg hem renom regnovädret. Stadspojkarna Martin och Anton ser lite frusna ut. ;)


Goa brudar håller humöret uppe! :)En perfekt skoldag helt enkelt.

Nolledag 5-10 (= resten)

Söndag
Sjuker! :( Fixade och donade i lägenheten. Åkte ner till "stor-ica" med brudarna och handlade. När dom sedan skulle på filmkväll på Kåren stannade jag hemma. Var sliten och luktade på tok för mycket vitlök :P Sanna kom dock till mig lite senare och kollade läget.

Måndag
Dagen: Tväraktiviteter och information på skolan.

Sanna och Veronica var här och vi gräddade våfflor till middag. Mums!
 

Kvällen: Det annornades en Bordshockey-turnering som gick ut i direktsänd radio. Klassen matchade varandra grymt med reflexvästar från Clas Ohlson. ;) Till våran förtjusning vann klasskompisen Magnus hela turneringen! Vi andra hejade på så gott vi kunde och fick + för stöttningen på nollebrickorna. "-Vi i klacken dricker inte vatten!" 

Anton mjukar upp. Vigge dömmer.


Skalman är taggad. Kristin Kobra. Magnus the Winner.
     

Tisdag
Dagen: Tväraktiviteter och information på skolan.
Kvällen: Studentfest. 4 studenenter som har lägenheterna bredvid varandra hade blivit tillfrågade om att ha sina dörrar på vid gavel. Där emellan gick vi under kvällen och natten och dansade, festade och tjoade an massa. :) Stackars studenter säger jag. Typ 150 pers. som sprang in och ut. Sara hade stilettmärken i sitt golv dagen efter :/

Trevlig förfest hos Anton.

Crowded i de 4 lägenheterna.


Onsdag
Strax för 7 på morgonen ringde det och bankade på dörren. Jag anade oråd och öppnade inte som tur var. Det ringde en stund men sedan lade sig hemfriden igen. Förstog att det var Phösarna som var ute och jävlades. Fick sedan höra att de stackare som öppnat blivit uttvingade på morgongymnastik och löpning runt studentområdete. Haha, huvva!  
Dagen: Tväraktiviteter och information på skolan.
Kvällen: Olle Waldner från "Fråga Olle" kom till Kårhuset och pratade och svarade på frågor.

Olle och glada åhörare.


Torsdag
Dagen: Tväraktiviteter och information på skolan.
Kvällen: Ledigt. Delar av klassen gick på Bio och såg andra filmen om "Arn".
 
Fredag
Dagen: Tväraktiviteter och information på skolan.
Slutprov och en hel massa tävlingar under eftermiddagen.
Jag badade i fontänen på torget iklädd en sopsäck. Då kan ni räkna ut resten själva! ;P
Kvällen: Kick-off! Jag hade förfest hemma hos mig och nästan hela klassen kom. Vi lekte namlekar, hehe, och tillverkade hyllnings-tröjor till våra Upplevlese-Phösare. På Kåren showade Phösarna och tog av sig sina solglasögon. Jätteroligt att se men dom såg inte alls lika farliga ut längre. Nästan lite mesiga :P Efter 23 släpptes övriga studenter in och det blev en sen natt igen. Vi blev äntligen 1:or! :)

Upplevelsenollor förfestar.
Blommor från en hemlig beundrare och kokosbollar.
Pingu var också där och ölade.

    


RSS 2.0