Kallhål

Jag tänkte gå ut och gå.
Jag tänkte om!

Det finns fler bilder från julkonserten att finna på Elisabeths blogg. Det är ett tips!

Det var en gång, flera gånger.

Psst! Jag sitter gömd i en liten översnöad by någonstans i de Ångermanländska skogarna och vill berätta om ditt och datt. Jag har även några bilder jag vill visa för er.


Det var en gång en julkonsert. En gång i mitten av december. 5 fina flickor slet sitt hår och fram kom ett slutsålt evenemang som hade en början, en mitten och ett slut. Den ena flickan tyckte att gestaltnigen blev fin, att prokjetledningen var sämre och att musiken var sämst. Allt som allt tyckte hon att det var en mycket bra erfarenhet även om hon nu får sota för det med ett översvall av restuppgifter från hennes övriga kurser och åtaganden. Farbror konserthuschef skrockade dock mycket nöjt.


3 uppgivna flickor över 1000 kolor som aldrig riktigt tog sin rätta form.


En dag hade de 5 flickorna ordnat med mat till hela produktions-teamet.
200 paltar med tillbehör fick inhysas i orkesterrummet för att inte väcka
anstöt mot den närliggande restaurangen. 


Det var blod, svett och barrnålar dagarna i ända (n) men för en upplevelseproducent är gestaltning och genomgående tema viktigt. Storgranen måste bort! Tur att konferencieren visade en hjälpande hand. Till vänster i bilden syns draperiet av gamla "stenkakor" som de 5 flickorna tillverkat. Den ena flickan tyckte att det var sjukt snyggt och att Acusticum borde omvandlas till skivbolaget Acusticum Records.


När konserten väl hade börjat smet den ena flickan iväg till en toalett för
att pusta ut och knäppa kort på sin jättestora hand.Snipp snapp snut så var julkonserten slut. Eller inte. Nu börjar det "riktiga" arbetet med att utvärderingar, att skriva projektplan (som vi borde gjort innan men inte hann) och läsa kurslitterartur. Det kommer säkert fler bilder från kvällen eftersom vi hade vår egna fina fotograf Sanna Längvik där som dokumenterade.


Det var en gång en bussresa. En lång. Saker krånglade för Backeflickan den dagen hon skulle åka hem för att fira jul. Som tur hade Backeflickan en spark som hon kunde rejsa till och från skolan med i jakten på den borttappade projektorduken (som var ett frö från sagan om julkonserten). Backeflickan beställde till slut en taxi eftersom hon kände sig själv som den oförbätterliga tidsoptimisten. Taxin tog henne ner till buss nummer 1 av resans 3. Bussresan innehöll allt som en bussresa kan innehålla kring juletid med förseningar, förstärkningsbussar och trängsel. 

Backeflickan fördrev mycket av tiden med att titta ut genom
bussfönstret på det vackra norrländska vinterljuset.

   

Snipp snapp snut så var resan slut. Efter att flickans mamma hade hämtat henne med bil de sista milen. 

 
Det var en gång en julklappshandling. Flera stycken faktiskt. Morgonen efter hemkomst följde shoppingflickan med hennes far till den större byn Strömsund. Där trängdes alla de slag av människor. När dagen led mot sitt slut hade shoppingflickan hunnit med både en fika på Simonsons, systemet och Dollarstore.

Sådana skodon inhandlade ej shoppingflickan.
 

Shoppingflickan blev senare på kvällen meddragen på en trevlig impulsfest som gav flickan möjlighet att återse sin kära katt.

Katten tyckte med stor sannolikhet att återseendet var lyckat
och fann sig som vanligt i att bli nerbrottad.
En annan dag följde shoppingflickan med sin mor till stora staden Östersund där en missanpassad fot skulle undersökas. Bekanta träffades över en salami-smörgåsfika, de sista klapparna blev köpta och shoppingflickan fick en tidig födelsedags-sko-present av sin mor. Vad som hände med foten är det inte riktigt någon som vet.

Shoppingflickan fick sig som sagt en känga. 
Snipp snapp snut så var julklappshandlingen slut. Bara 11 månader kvar innan det är dags för en ny runda.


Det var en gång en jul. En vit. En snövit alltså. Dagarna innan julafton slog julflickan in paket, bakade kaka och griljerade skinkan. Flickan firade även julafton i förskott med sin mor vilken resulterade i att hon bland annat fick en massa god mat och en baslåda.

Det var en gång en gris...


Själva julafton skulle firas i staden Sundsvall och för att komma dit
var julflickan tvungen att köra förbi motsatsen till Less-is-more-huset.En annan känd historia är sagan om Bambi. Bambi från Sundsvall.


Julflickan hade en fin julafton som började med gröt, fortsatte med ett premiärbesök på Lidl och avslutades med mat och en tomte som barnet i församlingen fann väntat skräckinjagande.

Dessa två udda figurer firade jul tillsammans.Juldagen kom och det var en märklig dag. 
Märkligast av allt var nog att flickan glömde att måla naglarna!

Julflickan hade även svårt för smällar med fann råd i hörselkåporna.


Snipp snapp snut så var julen slut. Nu är det bara att hoppa på nästa tåg som är Nyårståget.


/Marie

Med andra breddgrader i tanken.

Ibland kommer det över mig. Längtan efter resor, värme, kultur och äventyr.

Drömmer tillbaka till min senaste resa i sydostasien:

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=264987&userId=73005
Vem vill följa med på en sista minuten? Efter 12:e mars funkar för mig.

24:e

Jag skulle skriva ett inlägg men nu börjar Kalle och Anna Anka om 13 minuter så vi får höras lite senare.
Lille Melker ska sova middag i datarummet här nu och jag har varit på Lidl för första gången idag!

Go jul!

Ge mig jullov, pronto!

Jag känner mig väldigt tillfreds med att jullovet närmar sig. Kommer inte precis vara ledig men några dagar utan måsten kommer att sitta fint!

Vill vara ute och gå och lyssna på musik. Vill vakna utvilad klockan halv nio på morgnarna -den perfekta tiden. Vill inte sätta maten i halsen av stresssväljning. Vill ligga i soffan och titta på en hel film. Vill sitta på farmors soffa och äta kakor och känna att det faktiskt inte finns mer att göra än just det.

Idag fick jag en lång kram av Elisabeth. Det ordnar sig sa hon. Känn kärleken! Sen skrattade vi en massa och värken i bröstet och magen släppte efter en stund.

Vi har slitit idag! Länge. För i morgon är det julkonsert. Den är snart slutsåld. 500 platser kommer att fyllas. Det är coolt men jag känner mig rätt likgiltig just nu. Få det överstökat och sedan hem till Backe.


Jag hittade ett par skor när jag var och handlade julklappar i söndags.
Jag vill ha dem. Men dem kostar pengar.

(Bilden i bloggen har ingenting med inlägget att göra.
Jag tror inte att jag har sådär grova vrister heller..)
Mera julkonsert, festligheter och verbalt slagsmål på Lindex.

Det här är våran julkonsert! Det börjar dra ihop sig för på onsdag smäller det och dessa två dagar innan kommer att vara fyllda till bredden med förberedelser.

Affischen!


Marknadsförde julkonserten nere i Gallerian i fredags med
både glögg och brasskvartett.På kvällen blev det paarty paarty! Anton och Fjäll in action!


Obligatoriskt pose-kort på handikapptoan på Kåren.


Lördagen blev lugnare. Elisabeth och jag pluggade så smått.
På kvällen var jag ensam hemma och det var skönt!
Såg filmen Vid din sida och lipade massor.

Idag har jag lyckats få mig några timmar nere på stan för att dämpa julklappsångesten.
Det gick över förväntan då i stort sett alla affärer i Piteå var öppna denna söndag.
Jag fick även fightas över en rea-kofta på Lindex med en dryg tant. Den var inte speciell men jag blev så irriterad att jag var tvungen att vinna. Jag hade den först! Faktiskt.

Eftermiddagen ägnades åt att försöka skapa 1000 kolor som skulle ligga i 500 goodiebags till den omtalade julkonserten. Vi gav upp efter inte helt oväntat dåligt resultat. Vi har större saker att lösa tycker väl jag.

För två timmar sedan var jag på väg i säng. Istället blev det ett Skype-samtal från USA vilket nu resulterar i en kort 5-timmarsnatt. Men så värt. Johan kan konsten att peppa mig. Stolt som en tupp tyckte jag att han sa också.

I morrn ska jag ha sista SMASK-mötet innan jul och det känns som att jag vill återta kontrollen där. Kan ha försummat det projektet i det senaste. Jag ska även ha min Lindex-kofta på mig.

Har även skitmycket kvar på juridikuppgiften! Suck. Blir nog inte hemresa fören fredag.

God natt. Jag är hungrig igen.

Piteå-Kåbdalis-Piteå

Förra helgen åkte jag med på studentidrottens skidresa till Kåbdalis.
Det blev en dag jag sent ska glömma!

Avresa med bussen tidig morgon. Jag och Skalman fikar och sjunger.


Knappt två timmar senare stog vi redo.


Vädret var lite snömulet men backarna och träden fina.
Offpisten var extremt rolig och väldigt jobbig!Bussen tog oss direkt "hem" till Kårhuset i Piteå där after skin
väntade med mat och öl i mysig miljö.Kvällen fortsatte på bästa sätt!
Bandet var kanon och vi med! Topp 3 av bästa upplevda kårkvällar!
Till faster Monica


(klicka på bilden)

Jag hade EN banan kvar!

Det har varit en intensiv dag! Julkonsert på förmidagen och SMASK fram till kvällningen.

Har även åtagit mig att underhålla "ett gäng kineser" i morgon. Jag vet inte hur jag lyckades! Det började med att jag som projektledare blev ombedd att på några minuter, berätta lite kort om SMASK för några kineser på besök. Jag kände väl någon stans att det var min skyldighet eller mitt ansvar. Det slutade med att jag ska representera hela programet upplevelseproduktion och tala inför rektorn och musikansvarige på denna kinesiska skola som gör något sorts studebesök hos oss. Det är i morgon alltså. Fint med framförhållningen! Jaja, TV-vagn 1 är bokad för en liten filmvisning och Elisabeth har hjälpt mig med min svengelska. Det får bära eller brista.

Jag hade en banan kvar. På den gjorde jag den godaste smoothien världen sett maken till! Satte in den i frysen en stund så att den skulle frysa på sig lite och bli sådär glassliknande god. När jag längtat en stund rycker jag upp frysboxdörren lite för hårt och...

...min favoritsmoothie gick i golvet tillsammans med mitt favoritglas som jag fått av min favorit-Louise.

Jag tröståt några lussebullar istället. Sorgen.


Jag kommer verkligen inte på någon rubrik!

Jag tror banne mig att jag lyckats med en sådan där effektiv dag. SMASK-planering i morse med Bodycombat i vardagsrummet. Julkonsert från lunch och några timmar framåt. Tekniken var emot mig och jag gav upp med affischerna efter ett antal varv i korridoren. Serice-killarna tyckte våra svarta granar var glesa. På jämtska säger man då att granen är [snö] (uttala med nästäppa och ö:et som ett u). Snö eller inte. De svarta granarna kommer som på beställning. Accelerator betalar, jajjamen.

Sedan var det dags för en lite läskig grej. Hade kallat till ett info/välkomstmöte för artister och åtskrivare i SMASK. Den stora föreläsningssalen var bokad och jag och min musik- och tävlingsansvarige förberedde oss. Men mötet gick bra, det kom inte mer än 25 stycken, och de hade inga större invändningar på hur jag tänkt mig produktionen. Så skönt att jag börjar bli bekväm med att prata inför större grupper! Har nog kvällskursen Scenisk beredskap att tacka där men även att jag märker hur övning ger färdighet. 

Sedan skyndade jag mig hem och bakade en chokladrulltårta med grädde och hallon till Skalman som fyller år idag! Vi har myst med pannkakor och sällskapsspel hos henne ikväll.

Den största bedriften för idag är nog ändå att jag lyckades lirka ut min spark från det innersta av ett smockfullt cykelföråd! Lampan var även trasig. Jag måste skratta åt min envishet ibland. 

Lite småtråkigt inlägg det här.

Skalman är aldrig tråkig! Grattis till 21!Önskelistan - extended version !


Jag har varit jättesnäll i år Tomten!
På önskelistan står även...Vita med kameralampa.


Gossip. Som min blogg. Hihi.


RSS 2.0