Jobbilder från den ljusa sidan

Detta är min arbetsplats. Slitsam, svettig och trång och alldeles, alldeless underbar. Vi har det svettig på båten nu. Supervärmen och solen gör utan luftkonditionering atmosfären under däck ganska så plågsam. Idag var jag så trött och grinig efter den sedvanliga 11 timmarsdagen. De extra toaletterna och duscharna som skulle städas då gjorde inte humöret bättre. Annars är livet rätt najs som ni ser...

Kanalbåten Victoria anländer till en av slussarna.


Vi går upp till Dalen


Mata svanbebisar ingår inte i arbetsuppgifterna. Det är en förmån.


Jobb, jobb, jobb...

Då har drygt halva arbetsveckan gått och självklart ska det bli jättevarmt och soligt när man tvingas vara instängd nere i restaurangen på en båt. Under veckan har det vart över 30 grader och nere hos oss har vi haft minst 40. Svettigt värre! Då kan jag lova att jag längtar upp på däck. Tänk om man själv fick sitta däruppe hela dagarna och njuta av solen och utsikten! Det vore sommarlov det!

Men jag ska inte klaga, jag stortrivs och om tre dagar är det dags för Sverige igen. Hoppas bara vädret fortfarande är fint när jag kommer hem.

Börjar också bli lite orolig för hur jag ska klara jobba två veckor utan min kära sambo. Kommer bli mycket tomt och ensamt i vårt blåbärshus...

Men nu är det dags att hoppa i sängen. Man blir ju helt slut av de här jobbet.

Ha det gott så länge! Kram Sanna


Tidig kväll

I morrn ska jag skriva och berätta om Sverige-veckan och Midsommar. Nu måste jag lägga mig och sova för att orka upp tidigt i morrn. Då ska jag köra till en norsk stad ett antal mil bort för en dags krishanteringskurs. Med mig tar jag Ronny - människoälskare och kartläsare.

För övrigt har vi sett på allsång två kvällar i rad på TVn nu. Då är man trött efter jobbet!

Ont i magen

Jag ska inte oroa mig. Tänka och fundera över smått och stort jämt och ständigt. Chefen satte ord på allt idag. Hon visste vad hon talade om. Kroniska magbesvär. För att bli kvitt det sugande, onda illamåendet i övre magen måste man börja med huvudet. Sluta stressa, sluta älta!


Göteborg och hål i luftmadrassen.

Efter en slitsam vecka på båten har jag och Sanna ledigt. Vi tog oss till Sverige igår via buss, taxi och färja. Jag stannade i Göteborg för att hälsa på Petra som är en Bryntesson från Rossön, medan Sanna fortsatte hem till Lidköping. Vi hade en mysig kväll med en massa prat och mat. Trött som en gnu somnade jag sedan sött men vaknade upp på golvet i morse. Orsak fastslagen: hål i luftmadrassen! Om några timmar ska jag möta Sanna i Trollhättan för att agera plåster vid hennes återträff med gymnasieklassen.

To be continued.

Sanna & jag

Kram

Denna webcam är just beställd.
Har kommit på fördelarna med Skype när man saknar någon som är allt för långt bort. (Skype är ett kommunikationsmedel där man pratar gratis med varandra över Internet. Med webcam kan man även se varandra.)För övrigt så är jag totalt slutkörd. Jobbet är påfrestande men himlarns roligt!
Jag har lite hemlängtan också men snart är det Backe-tajm.

Premiärinlägget!

Då ska jag också prova på att blogga. Har inte kommit så långt att jag skapat en egen, får väl se om det kan komma under sommaren kanske...

Nu har vi snart jobbat en vecka på jobbet och vi är redan utslitna. Det är stor skillnad att sitta i skolan hela dagarna jämfört med 12-timmars dagar, springandes på en båt.

Gårdagen gick i nervositetens tecken. Jag och kocken Veronica kom med båten från Dalen mot Skien, där vi bor. Halvägs, i Lunde, kom Glenn, chefen och inte minst SJÖFARTSDIREKTORATET på. Det var utfrågning som väntade. Alla i personalen skulle nu bli utfrågade om allt från rutiner, säkerhetsutrustning, arbetsuppgifter och allt möjligt. Som tur var gick allt bra och vi kunde svara på det mesta.

För er som undrar hur det går med Patrik, så stortrivs han. Han åker båt varje dag, har fått bästa platsen på TVn och han har snart lärt sig prata flytande norska! Så här fin var han på självaste nationaldagen när han svängde loss på Tante Sofie!
Vi jobbar hårt.......äter god mat...


...där den fastnar i tänderna på somliga...


Ja, så här är v'l de flesta dagarna hos oss numera.
Tack för mig så länge! :D
/Sanna

Gossip By Marie proudly presents - Sanna

I sommar kommer jag att ha en gästbloggare här. Hennes namn är Sanna Jonsson och hon är en Lidköpingstös som delar både båt och säng med mig för en tid framöver. Det är min klasskompis, jobbarkompis, sambo och tillika vän jag talar om.

Jag presenterar stolt - Sanna!

Start i Skien

Igår var jag väldigt trött och seg efter resan ner och press i skolan. Jag och Sanna tog en runda på stan och jag hittade ett par fina skor. Vi tog en tupplur innan våra gäster kom för att inviga lilla lägenheten med fest. Efter trevligt vin- och diverse drink-häng med ena kocken Veronica och chefen Hege tog vi oss ner på stan där vi till till slut kom in på krogen Tante Sofie. Kvällen blev sen natt och resulterade i att även denna dag gick i trötthetens tecken. Jag och Sanna tog bussen en bit för att kunna åka med kanalbåten tillbaka till Skien igen. Vi gick igenom kassorna, säkerhet och träffade båtens mannskap med mera. En massa god mat fick vi också äta. I morgon är min första arbetsdag. Det blir spännande och jag är rätt nervös.

Ett glatt gäng på Tante Sofie. Sanna, Veronica, jag och Hege.
Karln i bilden längst ner vet nog knappt själv hur han hamnade där.


Sveriges dag i Norge

Jag spelar I denna ljuva sommartid för Sanna. Det är så mycket sommarlov i den psalmen som det bara går. Det är några år sedan jag hade sommarlov och det känns skönt med den här bra jobbat i skolan, nu har du tid att vara ledig och göra roliga saker-känslan!

I natt kom jag och min nya sambo Sanna till Skien där vi ska bo och och jobba på en kanalbåt i sommar.
Vi sitter och äter frukost i vår nya lägenhet. En liten etta. Det är egentligen en tvåa men ingen av oss vill sova ensam inne i det lilla mörka minirummet så vi sover tillsammans i dubbelsängen inne i stuen (vardagsrummet).

Lägeheten är snygg och fräsch med golvvärme och fint kök. Ett litet problem bara. Det fortsätter att dyka upp myror när man minst anar det. Hellre myror är spindlar men detta är någon slags anabola-myror som försöker att överta placet.

@oOO0  <--------------  Modell av en anabola-myra i skala 1:1


Idag ska vi köpa insektsspray.

RSS 2.0