3:e repdagen avklarad

Hemma efter SMASK-rep hela dagen och gen-rep nu ikväll. Är totalt slut och ser fram emot 8 timmars sömn i natt.

Jag är glad, förväntansfull och stolt. Lite nervös också över mina uppgifter under showen. Jag håller i röstningssystemet och jurygrupperna m.m. men känner att jag har mycket bättre koll på vad och hur jag ska göra nu. Det var lite kritiskt vid middagstid när jag trodde att sms-röstningssystemet skulle gå åt fanders samtidigt som den grymmaste mensvärken malde på. Då började nästan tårarna komma men fina kollegor stöttade.

Det har även gått dåligt med biljettförsäljningen i år. Undrar om det har något att göra med finanskrisen? Det är synd, för erfarana SMASKare säger att detta är den bästa SMASK-showen på flera år! Köp, köp köp biljetter til SMASK i Piteå. Finns på turistbyrån.


Kollade mailen och såg ett mail skickat till alla studenter på skolan. Det var lite sött.

"Med stor förväntan ser jag fram mot SMASK i morgon, lördag.

SMASK är det tydligaste samfällda uttrycket för studenternas kreativa lust och förmåga,
som i frivilligt brett engagemang och vilja till samverkan resulterar i en utmärkt slutprodukt.
Vi som arbetar vid institutionen är stolta över era prestationer.

Tack på förhand och ett stort lycka till med SMASK 2009!

Med vänliga hälsningar

Ingemar Jernelöf

Prefekt, Institutionen för musik och medier "


SMASK, SMASK, SMASK.
Det säger kanske inte säger er som saknar erfarenhet av evenemanget så mycket.
Här har jag hittat ett SMASK-bidrag från Malmö förra året.
Så här kan det se ut alltså. En På Millionen.

Eko i bloggen men fullt ös på SMASK-repen !

Så här ligger det till. Produktionsveckan för SMASK startade i söndags med att vi lade ut mattor nere på Norrmalmia. Sedan har allting stegrats och idag tillbringade jag 2:a heldagen där nere. Det är jobbigt, stressigt och fantastiskt otroligt jätteroligt! Jag har haft möte med artisterna, byggt parkett och lyssnat till kalasbra SMASK-musik m.m.

Det är en häftig produktion med kring 200 medarbetare. Jag förundras över proffessionaliteten i ljud, ljus, den levande orkestern, tv, radio... Det är så många kunniga studenter med! Riktigt grym produktion!

Det känns rätt tungt att någon "rolig" typ har låst min cykel (tryck ihop den där spärren genom ekrarna) och jag är osäker på om jag ens hittat rätt nyckel att öppna med. Jag fick hur som helst lämna cyckeln nere på stan nu när jag skulle hem och får fint lov att gå ner i morgon bitti till produktionsmötet. Det vankas repetitioner hela för- och eftermiddagen. På kvällen kör vi sedan genrepet.

KÖP SMASK-BILJETTER på turistbyrån! :D Efterfest på Statt ingår!

Nu är det gäsp och god natt!

Längtan efter en vår

Fredag och solen lyser. Vädret har förvandlat alla vägar till isbanor och jag känner mig som en pensionär som tar sparken som stöd för att inte halka och bryta lårbenshalsen. Det finns för övrigt de som finner ett oförståeligt stort nöje i att jag sparkar. Jag den enda på hela musikhögskolan som tagit sparken till skolan varje morgon hela vintern. Jag roas inombords åt deras gulliga trångsynthet. Spark is the shit! Dom kommer att inse det, i sinom tid.

Igår skrev jag mitt livs första tenta! Lägenheten osade ångest dagarna innan. Ämnet var marknadsföring och kursboken på 800 engelska sidor har i denna  dag ännu inte öppnats. Jag läste panikläste istället sammanfattningen, försökte förstå föreläsningsanteckningarna och lyssnade till kloka ord från Elisabeth. Varför jag inte började plugga i tid? SMASK och "viktigare" saker har gått före. Jag satt i alla fall 14 timmar i sträck dagen innan och bankade in marknadsföringstermer, strategier och förkortningar. Det var sjukt. Hjärnan var bomull när jag lade mig halv ett på natten. Tentan är skriven men utgången oviss. Det vore ju väldans skönt om det gick vägen och lite lustigt om jag klarade tentan utan att läsa 1,6 kg boken, haha.

Vi i SMASK-kommitén hade vårat sista möte innan produktonsveckan igår. Bara en vecka kvar!!! Nu känner jag att det bara är att kasta sig ut i strömmen och försöka hålla huvudet ovanför ytan. Jurygrupperna är nästan helt klara men måste läsa in mig bättre på röstningssystemet. (ett av mina ansvarsområden) KOM KOM KOM om ni kan på årets stora musikhändelse! Biljetter finns att köpa på turistbyrån, Bryggargatan i Piteå.  

Idag har jag bara hunnit med SMASKmail och bloggning än. Vi ställde in UPAFs lunchmöte och plötsligt fick jag behövlig extra tid! Ska strukturera de kommande dagarna och packa väskan för att åka till Luleå senare idag. Byter ut tentafesten mot kvalitetstid med klasskompisen Elisabeth. Hennes sambo och barn är utflugna för ikväll så vi ska passa på att skriva på våran rapport, shoppa och soffmysa.

Vi ska ha en fotografering av medlemmarna i UPAF om ett par timmar så det är dags att sätta fart nu!

Dags att byta ut  s n ö i g  vinter mot  s o l i g  vår !

Jag och Sanna, Piteå februari 2009. 


Markus och Emma, Oslo 17 maj 2006.

 

Sommarsmart?

Haha. Jag är för rolig. Mitt i tenta- och SMASK-stress börjar jag fundera över sommarkurser! Vet inte varför, men just idag slog tanken mig.Jag kikar in på studera.nu och ser att sista ansökningsdag för sommarkurser är idag. Märkligt det där. En undermedveten signal? Ett tecken? Jag vet inte, men sammanträffandet gjorde att jag nyss slängde iväg en ansökan till några distanskurser. Rätt som det är så får jag tid över i sommar eller så kan man inte ens läsa kurser vid andra universitet än sitt eget.
Har inte så stor koll på det där men här är i alla fall mitt första- och andrahandsval:


Design för det goda livet

7,5hp, Blandade tider, Halvfart (50%)
Distans

Fristående kurs

Högskolan i Borås , Ortsoberoende


Event Production

15hp, Blandade tider, Helfart (100%)

Internetbaserad distansunderv

Fristående kurs

Högskolan på Gotland , Ortsoberoende


Repetitioner

Helgen spenderas på Acusticum (konserthallen) där "min" SMASK-orkester övar från morgon till eftermiddag.
Jag njuter av fet orkestermusik och gör fika till dem. Bara två veckor kvar nu...

SMASK:s hemsida ligger uppe. Jag finns under fliken SMASK 09.


Dagens fråga: Vart är min mobil?            Rätt svar belönas.

Kunden i fokus

Jag uppfann ett nytt ord på föreläsningen!            Trodde jag.
Förstod nästan att det användes redan. Jag fick i alla fall cred för det.

K u n d s k a p  -  kunskap om kunden       

Det är så talande!

Vi talar om kundvård och kundmöten .


Sol, mys och andra aktiviteter

Helgen som innehöll väldigt lite plugg var underbar och den mest aktiva på länge! Tog en tur med längdskidorna på fredageftermiddagen, en halv mil kändes nog för en orutinerad och jag blev "bara" omkörd av 5 pensionärer. Kvällen blev hemma och spenderades med semlor, Johan och den 8-faldigt Oscar-vinnande filmen "Slum Dog Millionaire". Tummen upp, 5 av 5 toasters för den!


Hembakta sötsaker.Uppe med tuppen på lördag morgon för att avverka ett träningspass nere på Korpen. Sedan inträffade helgens mest onödiga onödighet. Lagom mör efter träningen insåg jag utanför min dörr att jag var utlåst. Det finns en väldigt bra förklaring till orsaken men vad hjälpte det när både plan B och C med mina extranycklar var bortresta. Jag fick helt enkelt ringa jouren och punga ut 300 riksdaler för att bli insläppt.

Var på väg att stanna hemma men det fantastiska vädret gjorde att jag valde att hänga med upp till Kåren där Erik och Martin hade dragit igång snö-rugby.

Rugby-planen.Läktaren.


Anton och pulkan.


Anton i hålet. Haha, så skön bild!


Taktiksnack.


Fullt ös!


Macho grabbar.


Pass.


Närkamp.


Snödjupet var det inget fel på.


Vinterlycka.


Vi tar igen oss och passar på att njuta av vårsolen intill Kårhusets vägg.


Sa jag att det var underbart väder?


Det fanns fortfarande sol och energi kvar på eftermiddagen så Johan tog med mig och Erik ut till Pite Havsbad för att vi skulle få testa tekniken med kite. "Snökite kallas det att åka efter en drake (kite) med antingen skidor eller snowboard på öppna fjäll, isbelagda sjöar eller öppna ängar. " Wikipedia

En av Johans tre kitar. Denna som vi flög med var 14kvm stor.


Det var på snäppet för lite vind den dagen men här lyckades jag.


Det var svårare än jag trodde men så fruktansvärt häftigt!
Nästa gång kanske jag kan prova med snowboarden. Weei, jag längtar!

Vacker isformation i solnedgången.


Foto: Erik Holmström har tagit de flesta.

På väg hem stannade vi till vid en stor pulkbacke och tog några åk med min snowboard tills solen gick ner. Friluftsdagen från 9-18 avslutades med god middag och senare, fest hos Cicci. De flesta gick vidare ut på stan men jag, Johan och Martin kastade in handduken och åkte hem.

Söndagkvällen bjöd upp till buggkurs och knöt ihop säcken bra.


Back to school

Måndag morgon och jag inser än en gång hur mycket jag har att göra!
Helgen blev underbar men inte så effektiv som jag hade tänkt mig.
Nu ska jag göra mig klar för skolan. Vi har föreläsning i Service & Värdskap.

Min skola


I am the One and Only

Vad hände med Evelina Sewerin? Idol 2007. Cool röst och hur söt som helst!


RSS 2.0