Detta om detta

Sitter på skolan och försöker bli färdig med rapporterna i grupparbetet men just nu har vi tagit en paus och real men of genius är ute och kastar frisbee. Vi kan lyckas som det ser ut nu. Det måste vi för ikväll åker jag till Norge och blir borta ända fram till deadline.

Jag och Sanna åker ner till våran sommararbetsplats för att jag ska gå en säkerhetsutbildning för sjöfart och Sanna som gjorde den förra året, ska jobba. Ikväll tar vi nattåget ner till Stockholm för att i morgon bitti fortsätta till Oslo med buss. Där övernattar vi innan vi avverkar sista streckan med bil ner till Skien, 20 mil söder om Oslo. Det blir en lång resa med tungt bagage men är det några som skulle klara det så är det vi.

Härom kvällen åkte jag och några bilar från dansfirman, där jag går buggkurs, till Skellefteå på dans. Det var grymt roligt och jobbigt. Denna dansen kan dock inte liknas vid de danser jag är van vid hemifrån där man mest pratar och dricker öl. Här var det istället fokus på just dans och i pausen låg prio på banan, youghurt och skjortbyte.

Hela Ankars, studentbostadsområdet, är för övrigt invarderat av före detta studenter som under tre dagar har reunion i festivalstil med tält på gräsmattorna, galna upptåg och rytmist musik. Vi små ettor är grymt avundsjuka men har kommit överens att vi om några år kommer att ha minst lika kul.

Vi hörs om en vecka!


Keso och sånt

I helgen var pappa här. Det var mys, sol och Eurovision Song Contest. På lördagen hann vi även med att gå på konsert som en kille från Strösund i upplevese2:an producerade. Det var en hel hög bra musiker, dansare och sångare som fullkomligt öste till "Best of the Best-låtar"! Allt från Tina Turner till Coldplay.

Just nu förtär jag den konstigaste middagen i mitt liv. Uppstekt potatis med keso och ett halvt (viktigt med halvt) glas rödvin till. Det är ett resultat av tidsbrist, inspirationsbrist och vanlig simpel sugen-på-mat-överhuvudtaget-brist.

Om ett par timmar ska jag till Skellefteå på dans och visa upp mina nyvunna buggkunskaper. Haha. Hur gick det till?

Undrar vad detta hotell får för betyg egentligen?!
Slut på ost till frukost och sängplats i hallen.
Ajaj, jag måste nog bättra på mitt värdskap!


Norgesommar

På fredag åker jag till Norge för fyra dagars säkerhetsutbildning för sjöfart. Ska jobba på en kanalbåt i sommar tillsammans med Sanna nere i Skien, Telemark i södra Norge.Det här är min arbetsplats för sommaren.
Kanalbåten Victoria. Visst är det vackert?Victoria genom en av många slussar.

Fia med knuff minus Fia.

Jag försöker plugga med det går inget vidare. Är så nervös inför min intervju om drygt en timme!
Har nämligen sökt till ett program, "Knuff", där Sparbanken Nord engagerar sig i unga människors framtid genom att hjälpa till med personlig utveckling, mentorskap och nätverksbyggande. De ringde förra veckan och sade att jag skule komma på en gruppintervju för att berätta mer om mig själv. Jag måste göra mig i ordning nu. Är för nervös för att blogga till och med.

KNUFF framtidsprogram

Jag grät, så klart.

Missade början av kvalet och Malenas framträdande. Det är ett tecken på att jag har mycket i huvudet nu! Efter träning och tvättning blev det inte mycket tid kvar till plugg när jag väl slagit på TV:n. Ringde och röstade på Island och fällde några tårar när isländska Yohanna och svenska Malena gick vidare till finalen i för alltid älskade Eurovision Song Contest. I år i Moskva. 300 miljoner lägger värdlandet ner på festivalen. Tur att ryssarna är ett rikt folk.

поздравляю Malena!

Ett annat sätt att se på film

Ali Mohkami i Upplevelse4:an har som sitt D-arbete genomfört en "Alternativ filmfestival". Eventet gick ut på att mixa dokumentärer och olika kortfilmer med livemusik. Jag tog chansen och såg den första av två akter och det ångrar jag inte! Dokumentärfilmen "Gimme Shelter" om The Rolling Stones från 1970 visades på filmduk . Det speciella var att under vissa av konsertklippen i filmen drogs ljudet ner så att istället rockmusik1:orna framförde filmens musik live nedanför filmduken. En stencool grej. Bra gjort.Hamstra karoten?

Avrundar torsdagskvällen med dagens sötaste bild.
Kan inte låta bli att associera till farsan som äter minst en morot om dagen.Go nass

Dags att vara kreativ

Detta har jag anmält mig till.
Kommer att bli roligt, spännande och nervöst!


En titt in i mitt liv.

En sumering av sista tiden.

Idédagen var fin. En hel dag med föreläsare och inspiratörer till eget företagande och hitta sig själv.

Var till tandläkaren förra veckan. Det var några år sedan sist. Var beredd på både ett och två hål men det hittades till min förtjusning inget. Jag fick till och med titta efter själv. Trenden fortsätter alltså. Inga hål so far i mitt 23åriga liv.

Mamma ska byta knäled. Aj. Kram

Sommarjobbet är helt fixat. Det blir en sommar på kanalbåt med Sanna nere i norska Skien. Jobbar långa roliga dagar varannan vecka och lever och bor resten av tiden tillsammans i stuga i gammelstan. Det närmar sig obligatorisk säkerhetsutbildning för båtjobbet nere i södra Norge. Det stjäl tid från rapport-dead lines och företagsekonomitenta men skall også bli moro att dra på reise-tur sammen med venninen min.

Snart kanske pappa kommer och hälsar på!

Tog en shopping-trip till Luleå med brudarna. Var allt för fokuserad på Valborgs-projektet till en början men lyckades slappna av till slut men det blev inga större inköp ändå. Ett par svarta fejk-Foppa-tofflor införskaffades inför sommarens jobb. Man ska tydligen ha svarta fossingar då.

Ett garage event arrangerades av två studenter från högre Upplevelseårskurs. Det var stencoolt trots dålig luft.

Jag kommer att vara ledig minst 2 veckor från Norge då jag kan åka hem till Backe! Glad. Jag saknar faktiskt. Och jo, det är över Fjällsjömarknan. Woho!

Ett projekt har tagit upp min tid de senaste veckorna med mig som projektledare för en Upplevelsefest på Valborg. L y c k a t  resultat! Mer om det.

Ikväll har jag dansat Afro power dance nere på Korpen och ska nu se till att få 8 timmars sömn.


Home sweet Pite-home.


Monique

Ikväll gick jag och några tjejkompisar spontant och såg förhandstitten av "Monique - The Rock Musical" i Acusticums Black Box intill skolan. Den var över förväntan! Det är en kille i musik1:an, Steven Långs som skrivit den tillsammans med sin musiklärare till pappa, Micke Långs. Nu när jag söker på internet om musikalen läser jag att den är baserad på en verklig historia. Det gör den knappast mindre gripande! Läs mer här. Ska helt klart gå och se den färdiga musikalen i höst. Förundras än en gång över skolans fantastiska musiker, kompositörer och sångare!


RSS 2.0