DANS

Jag är fast. Jag längtar så mycket till nästa helg då det är dags för dans igen, då till Blenders i Piteå. Dans är grymt!

I morgon börjar nybörjarkursen i Lindy hop och det känns roligt och nervöst. Nervöst för att jag inte ska fatta stegen eller hitta rytmen, och roligt för att dans är grymt, återigen.
Har beställt dansskor på internet. Lite vågat kanske kan tyckas utan att prova först men detta företag verkar riktigt bra och seriösa då man mäter sin fot själv och sedan skickar dem skor som ska passa. Känner även en tjej som beställt därifrån tidigare. Dyrt är det men födelsedagspengarna passar in och det känns som en bra investering.

Dessa i svart är beställda och det tror jag blir kanon!
Den här låten vill jag ha i en tajt foxtrot med någon jag
tycker om och bara snurra runt runt runt!


Yukigassen!

Jamen just. Har glömt skriva att jag är projektledareassistent för SM i snöbollskrig i februari. En sport från Japan - Yukigassen.

Läs omett här vetja:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6507485.abUrsäkta förseningen. Jag skyller på snöstormen.

Förra veckan gick jag över gränsen från 23 år till 24. Det gick jättebra och gjorde inte alls ont. Jag var relativt ledig den dagen och hade sällskap av Elisabeth hela eftermiddagen som hjälpte mig med tårtbak och satt fint i min soffa. På kvällen kom ett gäng hem till mig på fikamys, jag skypade med Backe och USA och fick fina kort och presenter.

Här äter vi lunch (Obs! Elisabeth har egen GI-lunch, jag är bättre värdskap än hamburgare och broccoli!) och öppnar paket!


Jag fick bland annat fina sockar med halkskydd så att jag kan vara snabb i svängarna.


Bakade en massa gott och fick även påfyllning av gästerna som hade med sig snickers-kakor och ljusdekorerade muffins. Ser att jag saknar en tårtspade.


Det fanns hela tre födelsedagsbarn i min krets förra veckan vilken resulterade i ett kilo tårta på magen och en massa kul! På fredagen hade Micke och Kristin inflyttningsfest i en liten lägenhet men med en stor säng.

På sängkanten.


Lördagen blev en av de bästa. Sparkade ner till Sara som var 3:e födelsedagsbarnet. Där hade Erik och Anders styrt upp tre-rätters med fördrink och hela baletten. Det var så sjukt fint genomfört och god mat. Jag blev faktiskt lite tjock i halsen under den goda vinägrettkaramelliserade ostförrätten. Rördheten. Sedan plockades drinkboken fram och man fick välja precis vilken drink man ville! Vi fortsatte ut efter tolvslaget och styrde färden mot Piteås nya "inneklubb". Där var det kö likt Stureplan och jag valde då att springa upp till Nolia där det var styrdans till Expanders. Kom in gratis på dansen lagom till sista danserna. Perfekt! Sedan vandrade jag med mitt danssällskap till Piteås "utelklubb" för att hänga där den sista halvtimmen. En lördag med det bästa från alla världar!

Sedan kom vardagen ikapp och saker strulade till sig. Var under stor press ett par dagar och sov väldigt lite. Nu har jag styrt upp och kan andas ut för denna gång.

Planering över sittplatser och Ticnet-information. Klarrt!Nu ska vi baka paj till 40 pers i produktionsteamet. Biljettreleasefest i morrn!
Tjing!

[tjusdej]

Idag hade vi kursintroduktion i en kurs som jag sett fram emot mycket och har höga förväntningar på. Jag ska verkligen satsa på att få ut så mycket som möjligt ur den kursen. Första steget blir att bearbeta kurslitteraturen duktigt med post-it-lappar när böckerna kommer. Storytelling heter kursen förresten.

Tillbringade sedan fem timmar i en soffa på Kåren med lagom mycket engagemang för restuppgifterna i juridikkursen tillsammans med trevliga blandade människor, nya och gamla ansikten.

Framåt eftermiddagen var det dags att ta tag i dagen SMASK-möte. SMASK går två steg framåt och ett bakåt. Några viktiga bitar i bland annat scenografi och artist ligger inte helt rätt i pusslet men hoppas på att det ska lösa sig med smör, tur och skicklighet. Kommittén känns utvilad efter jul och jobbar på bra måste jag säga. Jag är fortfarande övertygad om att årets SMASK kommer att bli minst lika bra som de föregående åren. Mitt mål är en ännu lite bättre upplevelse för gästen. Men sedan har ju andra medarbetare, i andra utbildningar, olika mål och syn på evenemanget. Jag försöker se alla intressenters behov och så får vi mötas på mitten. 

Grät en liten skvätt ikväll när krockande kompisplaner blev droppen i bägaren av trötthet och bollar i luften. Jag hann underfär en minut in i självbeklämmelsen. Sen slutade jag fjanta och snöt mig.

Snart väntar ett USA-samtal hörde jag ryktas om. Han tycker det är roligt när jag är arg och frustrerad så det passar ju fint. Jag blir oftast glad rätt fort då också. 

Nu ska jag laga min fruktansvärt dåliga kökslåda och sedan hoppa runt i ett 20 minuters Body Combat för att åstadkomma ett par härliga endorfiner.

AFFISCHEN!!! Tjoho!


Tror att det är söndag.

Ska börja sammanfatta helgen men inser att jag faktiskt är inne på en ny vecka. Alltså måndag idag och inte söndag. Tror jag i alla fall.

Det har hunnits med lång, trevlig fika på stan med långa och korta trevliga tjejer, ett par nya svarta byxor (spräckte mina sista med ett brak!), en flippad förfest hos mig med många sorters shots, tre vrickningar av samma fot (aj!), gratis rosor från ICA, bakishäng i Veronicas dubbelsäng, en lång härlig ispromenad med Sara inklusive brunch, SMASK-fix och lite mera gnuss.

Jo, och så har jag blivit projektledarassistent för SM i snöbollskrig. Men mer om det.

Sannas nya charmerande katt Pus - ända från Lidköping!
Fina rosor från ICA som firar 20 år. Jag älskar blommor!


Made by Upplevelse

Mina klasskompisar organiserade i höstas en så kallad Flashmob i Gallerian i Piteå.
Dem gjorde det i Kultur och Eventkursen. Jag däremot läste då Turism och skrev rapport. Hurra! Eller?

"En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sen skingras direkt efter..." (Källa: Wikipedia)

Flash mob i Pite!


Här är ett annat, inte lika coolt såklart, exempel på flash mob i Stockholm.


Garn och baseballs

Sista redovisningen för ett tag framöver är avklarad. Skrev klart PM:et också i eftermiddag så det var skönt. Sedan har jag hängt hos Sklaman, ätit kalasgod cheesecake och spelat sällskapsspel som resulterade i att min näsa blev målad brun, Kristin dansade tango och Veronica gick en slags baklänges-barfota-gång. Mycket trevligt! Har även påbörjat ett litet stickprojekt.

Gissa vad det blir...Har hittat musiken till min förfest på fredag! Fick nys om dem av vännerna ikväll. Ett rock'n roll-coverband från Berlin. Danssugen som attan är jag nu!

The Baseballs. Solklart!


Det går att sudda OH-skrift men det är jättejobbigt!

Idag hade jag och Elisabeth redovisning i juridikkursen. Upphovsrättslagen och så vidare... Ovanligt oförberedda var vi men jag tror inte att det spelade så stor roll. Vi körde old school och använde over-head som redovisningshjälpmedel. Nu är det bara en kurs kvar och kompletteringar i turismkursen från i höstas, innan man kan andas ut för en stund.

Old school som på ett bananskal.


Skypade bort mina två sista pluggtimmar ikväll, med nöje. En till pappa, en till USAarn. Nu är det lika bra att sova för att vara en piggelin till morgondagens redovisnng i projektledning.

GoNass

Elfte i första tjugohundratio.

Avslutar kursen i projektledning om ett par dagar men läser i det sista, eftersom jag inte gjort det innan, en väldigt intressant bok! Här träffade den mig rätt i projektledarhjärtat:

"Uppföljning innebär att vi kartlägger hur mycket vi åstadkommit tillsammans, istället för att i första hand kontrollera vad var och en har gjort."


Så sant och så svårt. Härligt är det i alla fall.
Bara att öva på det under mina SMASK-möten!

Jag vill vara en bra projektledare!

En västergötländska, behind the scenes, at Ica Kvantum idag.
JAHA! Här försvann en väldig massa text och nu orkar jag inte skriva det igen. Förbannat! Milt uttryckt! Teknikskit hit och dit!

Lägger in det här istället för det passar utmärkt just idag!

Piteåhemma med stålbollar och dans.

Det är långt ifrån smidigt att färdas Backe-Piteå på andra sätt än med bil! Det gjorde jag såklart härom dagen. I de 35 minusgraderna hade vägfordonen svårt att fungera och det tog inte lång tid innan den första bussens växellåda gav upp. Jag kom fram till Piteå efter 8 timmar, två taxiresor och tre bussar senare.

Men norrlandsnaturen var vacker som alltid.


Väl hemma i lägenheten var det dags att skruva upp elementen och tända värmeljusen för att höja inomhustemperaturen från de 12 grader jag lyckats åstadkomma genom att vrida ner elementen innan jag åkte. Tänker man på miljön och sina blommors överlevnad så får man också sota för det!

Blommorna var glada att se mig igen men en stackare
har svårare än de andra att återfå krafterna.Första dagen hemma var det uppackning, tvättning och hemmafix som gällde. Min dusch blev som ny efter att jag knäskurat den med stålboll!

Igår pluggade jag en stund innan jag åkte ner på stan en sväng för att köpa en tröja inför kvällen dans och handla lite mat. Det var fortfarande upp mot 20 minusgrader men sparkföret perfekt!

Men vart hade sparken tagit vägen!?Det slutade med hela tre nya plagg men med min rabattcheck på Gina Tricot så kom jag undan med tvåhundra spänn.

Jag hittade ju tunikan jag väntat på!
Gick på styrdans i Piteå igår med ett gäng musiklärarstudenter. Jannez spelade och det var tjockt med folk! Den obligatoriska bananen var med såklart och det var helt klart den roligaste dansen jag varit på! Jag går sakta men säkert mot den beryktade dansfällan. Nu ska jag anmäla mig och Emil till kursen i Lindy Hop.

Lindy Hop. Kläderna är ju nästan coolast!Jo! Jag gnussade ju för första gången igår också. HAHAHAHAHA! Försökte undvika det i det längsta men till slut var det bara att gilla läget. Dock lite för intimt för min smak.

"Att gnussa är en pardans inom sällskapsdansen. Dansen dansas vanligtvis istället för, eller som en typ av, foxtrot. Dansen genomförs så att den ene halvan i paret stöder sin panna mot den andra danspartnerns panna. I takt med fötternas förflyttning rullas pannorna mot varandra...Från början dansades den i norra delarna av Sverige, men den har börjat utföras söderut, med en växande popularitet." (Källa: Wikipedia)

Hej så länge, nu ska jag återgå till plugget.
Det är förövrigt plusgrader här idag! Galet. Det är visst inte bara på dansgolvet det svänger!

Resumé

I morgon är det dags för mig att bege mid mot Piteå igen.
Mina 20 lediga dagar har varit energiladdande. I alla fall de flesta.
Jag har kanske inte gjort så väldigt mycket under tiden.
En Thailandsresa borde jag ju ha klämt in känner jag nu, men jag kom på det lite för sent.

Istället har jag:

varit i Strömsund x flera, Östersund och Sundsvall.
pluggat juridik på Nyårsafton.
försökt dricka Minttu igen (huvva!).
fått min sminkväska inkl. smink uppätet av en hund.
varit på mitt livs första dejt.
kört i diket med en spark.
druckit 200kronorsvin. (mm!)
ätit kakor och godis till en vikt av uppskattningsvis 20 kg.
gjort sit-ups framför tvn för att hålla värmen.
blivit åksjuk. (huvva!)
druckit öl och ätit brända popcorn, ensam framför ett dansbandsprogram.
blivit nerstänkt i ansiktet med örontvätt av en skabbkatt.
gjort världens godaste bechamelsås. (mm!)
slängt ut en julgran kl. 3 på natten.


Det är ju också rätt bra jobbat.
God Natt!


In med pucken i mål!

I början av veckan åkte jag i en buss med ett gäng gubbar till Övik för att se MoDo-Brynäs.
En julklapp jag fått av min far. God Jul Marie. Här får du ett event. Han är söt min pappa och gör sitt bästa för att sätta sig in i upplevelse-bransch-snacket.MoDo gjorde fler mål än Brynäs så därför vann dom. Brynäs blödde ett tag och det var onödigt men i övrigt fin arena, fin stämning, fin julklapp! RSS 2.0