Sista helgen av våren.

Oh, dagarna går fort nu! Ett antal examinationer och inlämningar som ska grejas på liten tid. Jag ligger inte på latsidan men saker tar ofta väldigt lång tid för mig att bli klar med, eller bli nöjd med. Perfektionist på gott och ont alltså.

Igår valde jag bort den årliga bartömningen på Kåren vilket såklart hade sitt pris eftersom det inte blir så mycket mer fest med klasskompisarna på ett tag nu men oj vad skönt det är att vara pigg idag! Jag åkte istället en bit utanför Piteå, till Öjebyn, med ett antal dansglada människor.

Det var nämligen premiär på "Käckis"- Käcktjärns loge. Jag har hört mycket gott om denna dansloge och fick de flesta föväntningarna uppfyllda. Det var fin stämning med ljus sommarnatt, skitbra band rent ut sagt och mysig miljö. Nackdelen var överflödet av tjejer så jag fick fightas för danserna emellan åt. Vi stannade till slutet och fick som vanligt sista dansen med "trumpetarn". Extranumret var en ösig Maniac! Couldn't ask for more.

Shake var grymma!


Logen var mysig!Nu ska jag gå och göra mig snygger. Middag väntar hos Emil med Amarone-vin och Eurovision Song Contest. Med mig tar jag den "chokladdigaste" kakan. Fin kväll väntas.

/Trevlig lördag på er!

Mission completed!

Det gick fint! Eventet i Gallerian! Killkvällen är avslutad.

Två grabbiga bilder från ikväll följer nedan. Andreas och Kristian med sin BikeTrial Strömsund-show och Dazed N'Inc-Robban tatuerar live.
Jag är hemma efter nerrigg och fikar som en businesswoman bör efter avslutade projekt.
Ni får gissa om flaskan är liten eller glaset stort!
:)


Natti!

Handywoman.

Började morgonen med en näve näsblod men övervägde efter en kort stunds självömkan att det nog inte räckte som giltigt skäl till föreläsningsskolk. Dagens föreläsning har handlat om målgruppsanalyser och mätmetoder vid eventproduktioner och killen som pratade vad bra.

Smet även iväg till en presentation av en tjej i Upplevelsefyran som gick upp med sin D-uppsats (!) som bearbetade ämnet "Storytelling som verktyg för transformationsupplevelser". Bra med en dos inspiration och superkul att se prov på kompetensen i vårt yrke!

Efter skolan blev det lite fix med eventet jag och några kompisar jobbar med och som ska hållas på torsdag. Det är "Killkväll" i Piteås stad med erbjudanden och extra happenings för alla grabbar och då vi har som uppdarg att anordna olika aktiviteter i Gallerian - skotercrossvisning, mountainbikeshow, live-tatuering m.m.

Ikväll har jag kört någon slags husmodersrace, ja en riktig handywoman har jag varit! Jag har rensat två sjukt  äckliga vattenlås och knäskurat badrummet samtidigt som jag kokat lingonsylt. Sedan stekte jag rårakor till lunchlådan, diskade och bakade scones till min kvällsdejt. Det får räcka!


Tycker det är skönt att ha städning och hemmafix som som hobby!
Lätt att leva.

Slutspurten är här. Sommarvärmen likaså! Jag har knappt sett ett moln sedan jag kom tillbaka till Piteå från Göteborg. Ska berätta mer om Götebog så fort jag får tag i lite roliga bilder.

Avgångselever firar att sista uppsatsen är inlämnad och gamla studenter rullade in på området i minibuss från södra Sverige i morse med glada upptåg och rosévinsregn. Det är festivalstämning utan dess like!

Fick en ny släng av tråkig förkylning efter förra veckans bravader men tror banne mig att jag lyckats driva ut virusdemonerna ur kroppen med ingefära och vitlök, honung och whiskey. Idag mårjag faktiskt bättre!

Efter en varm dag i skolan var det dags för en klassfest som Fjäll och Skalman styrt upp fint med grill och tipsrunda. Sedan vågade vi oss bort mot området med de "gamla" studenterna. Får förklara mer kring detta fenomen imorgon. Bilderna får tala istället. Dansa har jag fått göra ikväll också. Både bugg, Lindy Hop och Dirty Foxtrot. Det är mys!

Plugg och stretch utanför skolan. Till vänster har radioredaktionen öppnat sina fönster. Rakt fram övar de blivande danslärarna balett och vacker musik strömmar ut till oss. Ovanför till höger ligger lärarrummet till upplevelseprogrammet och mötessnack hörs därifrån. Gräset är grönt, vindarna ljumma. Stanna tiden, studentlivet är fint.


Stämning med stort S när före detta Pitestudenter kommer och visar var skåpet ska stå!


För sjuttioelfte gången idag.Varför fick jag inte en sångröst!?!? Åh! Får väl leva genom mina framtida begåvade barn istället.

Flaskan som ger mig liv.

Vill föresten tipsa om en fenomenal nässpray så här fi örkylningsdagar. Otrivin Comp heter den och hjälper mot nästäppa OCH rinnsnuva! Mirakel! Hur hälsosam den är tål ju att funderas på men för några extra slantar får en förkyld krake i alla fall ett värdigt liv!


Till Göteborg med en farlig gädda och män i trikå.

Det närmar sig! Om några dagar lastar vi minibussarna och åker hela långa vägen ner till Göteborg för att tävla i årets final av SMASK. Med mig har jag en farlig gädda och män i trikå! Denna resa kan ju bara inte gå fel!

Introfilm - Gädd Jihad


Bidraget Gädd Jihad (1:an)


Introfilm - Män i Trikå


Bidraget Män i Trikå (2:an)

Med röd näsa och röda ögonlock.

Lång ifrån pigg än och jag hatar att jag inte orkar ta itu med allt utan lägger saker på hög! Det är inte bara näsan som är röd ikväll. Råkade somna nerbäddad i brasse-stolen på min balkong i eftermiddagssolen när jag skulle läsa. Vaknade ett par timmar senare. Haha, det var rätt komiskt.

Igår hade jag fjorton pers här på fika och planering av Göteborgsresan. Puh! Bestämde avgångstid 06:00 från Piteå på onsdag mot Göteborg med stopp och upphämtning i Stockholm. Minibuss. Förlåt pappa. Det känns lite sådär med resan med tanke på att jag tycker det är så jobbigt att köra men vi är rätt många som hjälps åt så det borde gå. Det är nog mer gruvsamt nu när jag inte känner mig frisk heller.

Kvällens alternativ var att gå på konsert med duktiga högskolemusiker eller kolla film på Kårens filmkväll. Göra trumpetarn glad eller mina försummade kompisar. Velade rätt länge innan jag kom på vem som är viktigaste personen i mitt liv. Jag. Så jag valde alternativ tre.

Alt. 3: Vila hemma med bullar och te.
Festen fortsätter och stjärtvarning!

Det lurar baciller i varje vårvrå här i Piteå och nu har några smarta enar lyckats lura mitt kiwi-immunförsvar. Är lite ledsen över det eftersom tiden för allt som ska hinnas med under maj månad är knapp!

Har fortfarande restuppgifter kvar från föregående kurser som jag måste beta av lite raskt nu!

De nya kurserna innehåller bland annat examinationer som framtagandet av upplevelse/gastronomi-koncept för en konferens som ska hållas i Piteå. Den andra kursen heter event- och festivalproduktion och där har jag och några andra kompisar tagit på oss ett uppdrag från en eventbyrå att planera och genomföra en "Killkväll" i stadens galleria. Roligt med ett första "riktigt" uppdrag där jag även får chansen att använda min F-skattsedel.

Börjar äntligen få ihop pusslet med resan för vinnarna av Piteås deltävling av SMASK. Vi blir 16 stycken som åker ner till Göteborg och tävlar i riksfinalen. Kom gärna till Liseberg den 15 maj och heja på Piteå ni som är i närheten. Biljetter finns på ticnet.

Jag var på en kalasrolig spelning förra veckan! Några musiklärartjejer gjorde en "Tribute to Blender" och det dansades och dracks någon öl. På tal om dans så är Lindy Hop-kurserna slut för säsongen nu och jag gjorde ett snyggt avslutningshopp i Emils kök när vi skulle öva akrobatikhopp en eftermiddag. Resultatet blev ett par byxor färre.

Crack!


Det stora 30-årskalaset blev lyckat trots kallt och snöigt Valborgs-väder! Jag och Lisa förberedde snittar med lax- och pepparrot och bacon- och fetaost dagen innan. Till det hade vi lyckats övertala födelsedagsbarnet att köpa in bubbel till alla gäster. Ja, de första 40 fick sig nog en skvätt i alla fall. En riktig kalastårta fixade vi också. Kvällen hade nog allt. Personligt och intimt, classy och råfest! Konstigt att jag inte har några bra bilder på själva festen och allt folk! Men jag har det i huvudet i alla fall.

Kalasförberedelser! (Lisa kan eventuellt ha något emot denna bild på henne men tror ändå inte att hon läser min blogg, hehe.)


Mingelmaten.En tur till Kåren hann jag också med och dansa loss med Skalman, Fjäll och Sanna.


Nu har jag feber och tycker hemskt synd om mig själv!
Det lutar åt sängen, en kopp te och ett avsnitt Top Model.

God tidig natt!


RSS 2.0