Fyndigt.

I Solna hade man anordnat en jättesuperstor loppmarknad!
Jag, Emelie och hennes besökande Laholms-föräldrar åkte dit och lade några slantar på fynd. Eller skräp. Vad man nu vill kalla det.

Emelie med mamman ovanför den ena av två salar. Mycket grejer var det.


Mina fynd/skräp.


En gammal plåtburk. Lite bucklig men charmig nog för en tia.


60-talsjuligt med dukar och ett mossgrönt skärp. 15 spänn för rasket!


Toksöta gamla tändsticksaskar.
Den ena från Olympiska spelen -56 och den andra som
rekommenderar Kejsarmjöl och innehöll en massa pyttesmå bokmärken.


Jodå, jag är på min vakt!


Batra-kram igår, dansbandkamp idag.

Igår gick jag på en fest där jag inte kände någon. Men jag kände igen desto fler! Ett hörn med Alcazar, ett bord med Salem Al Fakir, en dos av Annika Lantz och som topping en hejdå-kram av David Batra. Allt i samma 2 rum och kök. Petra Mede, kvällens födelsedagsbarn var en strålande värdinna! Vi har även likadana duschdraperier märkte jag. Jag kanske inte rikigt borde varit där, men jag tar faktiskt chansen när den kommer. Annars vore jag dum.

Efter ett fåtal timmars sömn var det upp före tuppen som gällde för att åka iväg till Norrköping och ännu en lördag med Dansbandskampen.

Fotografen heter Emelie Birgersson och jag är en nervös men modig tjej.

Fest i vardagen.

Förra veckan var jag och Dansbandskampen-gänget bjudna hem till projektledaren Gunilla på middag. Det blev en trevlig kväll på Lidingö med god mat och dricka och skönt att umgås med varandra utanför jobbet, även om diskussionerna gled iväg åt det hållet.

Det är häftigt att höra Gunilla och andra som varit med i SVT-gemet så länge berätta om alla program de gjort under åren: "Vi fick i uppdrag att komma på ett nytt familjeunderhållningsprogram som skulle gå på söndagskvällarna... Och då blev det Söndagsöppet".

"Gå-bort-present" till Nilars.Gunilla fick förresten ett hederspris av SVT nyligen och det firade vi med lite bubbel.


Hemma i Gubbängen lagar vi mat och myser.Blev bjuden på julfika hos Strömsunds-Marie en kväll.Norrköpingsbravader.

I lördags var det upp till Dansbandskamp igen! Bussen går från Stockholm före sju på lördagsmorgnarna så sena fredagskvällar är bara att glömma för att orka upp när väckaren väcker 05:00 pip!

Arla morgonstund på Baluba-expressen.


Tur att vi får god frukost.


Förutom att springa runt och fota repetitioner och dansband följde jag med kameramannen Pär ut i Norrköpings stad för att filma ett inslag med Marcus Birro. Det var ett kallt Norrköping men en varm Birro.

Stan, kamera-Pär och Birro.

Stockholm har blivit kallt.

Det är regn och rusk ute. Bannar mig för att jag inte lyckas få mina stövlar från Gullmarsplan.
Tur att det är nära till t-banan. Har haft egentid hemma i Gubbängen. Har lagat ihop en lasagne till mina 2 kombos och livat till denna grå-deppiga kväll med hjälp av några klassiska medel. Ostmedel.

Egenmys med brie och Norrlands Guld (till norrlands guld?)


gästbloggare: maries egna webb-reporter

marie har så mycket att göra att hon inte hinner blogga. så jag lägger mitt arbete åt sidan och gör det åt henne. jag som är jag är dansbandskampens webb-reporter, maries kombo och nyfunna vän. vi har det fantastiskt bra här i norrköping och tycker att ni ska kolla in allt vi gör på webben.
/Emelie Birgersson

Nya vindar blåser.

Så. Då har jag flyttat in hos kära Emelie Birgersson. Ett fynd till vännina som jag hittade i somras under Allsång på Skansen-praktiken. Hon kan inte säga R men har ett stort hjärta!

Vi bor i vardagsrummet och tredje sambon i sovrummet. Det kommer att bli bra. Och förhoppningsvis är detta det sista stället jag släpar mina 40 ton packning till, för i höst.

Efter ommöblering har vi lyckats få plats med en tältsäng till mig i hörnet. Måste säga att jag tycker att Emelies säng ser aningens aning större och skönare ut, men hård säng till hård tjej. Så tror jag djungelns lag lyder.

Mitt nya "hemma".


Nu väntar vi på den vegetariska lasagnen. Den kommer snart. Ut från ugnen.

Guten Abend!

Från det ena till det tredje, till Dansbandskampen!

Nu har jag inte bloggat på närmare tre veckor! Kanske ni har märkt...
Sånn är jag. En blogg-periodare. Men nu är det dags för ett nytt ryck!

Trippen uppe i Norrland var härlig och välbehövlig. Ska blogga mer om det sen men nu ni! Nu sitter jag faktiskt i Norrköping! Det hör inte till det vanliga men har hoppat in och jobbar med webben för Dansbandskampen i SVT på lördagar. Jätteroligt och jag får återigen vara med mina kära vänner från sommarens Allsång på Skansen.

Nu har genrepet satt igång! Back to work!

Dansbandskampen, ikväll kl. 20:00, SVT 1.

Foto: SVT

RSS 2.0