Bussigt extraknäck.

Skriver fusklapp till mitt välkomstprat. Ska agera bussvärdinna på shoppingbussen från Skellefteå till Piteå om några timmar. Det är nämligen en så kallad "Tjejkväll" här i stan med massa erbjudanden och längre öppettider. Tror inte jag har pratat i en bussmikrofon förut. Det känns lite sällskapsresan. Hoppas jag inte blir mikrofon...

Bångstyriga siffror.

Allså. Det här var inte det lättaste. Jo, den vanliga deklarationen var inga större problem men när det ska göras balansräkningar, årsbokslut och momsbilagor tjorvar det ihop sig.

Enskild näringsverksamhet vs. Marie:
1-0

Krispig vår.

Finns det något mer vårigt att köpa i affären än rädisor i knippe? Jag tror inte det.
Krispigt och gott på smörgåsen eller i potatissalladen!


Dröm en liten dröm om mig.

Gonatt allesamman!


Helgen med stort P.

Luleå-Stockholm-Åland-Stockholm-Luleå-Piteå. Så såg min Påsk ut geografiskt. Innehållsmässigt bjöd den på båtresa med mamma och Wallinsläkten, god mat och vacker skärgård!

Jag kom med nattåget, dumpade flyttsaker hos fina Emelie och hängde med en kaffe och Andreas i Humlegården.

Sommaren hade verkligen kommit till Stockholm. Och de vackra blå scillorna också.


Fina soliga Stockholm och Birkabåten.


Mamma fyllde år och det firades i solnedgång.


Till havs.


Mobilfrågan.

I höstas tappade jag min mobil i stengolvet på Coop så att skärmen sprack. Sedan dess har jag levt med att bara se två tredjedelar av vad som visas på displayen. Det är lite knepigt men har gått bra efter viss övning. Första orden i sms får jag alltid gissa mig till men det blir liksom mer sport av det då.

Nu känner jag ändå att det är dags för ett nytt kommuniksationsverktyg. Frågan är bara vilken modell?! Efter lång betänketid står det mellan Nokias N8 och Apples iPhone 4.

Jag ställde frågan fritt till mina vänner på [fejsbock] och resultatet blev detta:


Det lutar åt iPhonen.

Blå.

Gonattvisan fin. Svartvitt 60-tal ska det va på kvällen.


Presentpyssel.

3 födelsedagspaket till mamma.Platt påskägg i papper till "hemelieg".

Dagens pepp.

Jag har varit lite låg några dagar. Jobbiga saker samlas lätt på hög och när det väl rasar är det lika bra att sortera upp. Idag känns det bättre.

Sant och sött.

Tjyvstart.

Jag tjyvstartar påsken lite. Gravad lax kan vara den bästa uppfinningen nånsin!


Nytt på fötterna.

DinSko

Sms.

Fick ett sådant fint sms i morse. "Tycker om dig - kram...".
Tänkte att det var ett härligt sätt att börja dagen på!

Senare ringde avsändaren upp och sa att han skickat fel...

Farsan kan konsten.


Inled mig icke i frestelsen.

Hade ett sådant jordgubbstårtebegär i fredags att jag till slut inte stod emot längre. 4 ägg, 2 dl socker, en dutt grädde och några tidiga jordgubbar från Spanien, och vips så bidde det en mumsig tårta!

Jag har alltid jordgubbssylt och mosad banan med kakao mellan bottnarna. Mmm!


Att utnyttja sin makt.

När jag blir stor ska jag också sätta öron på min bebis! Bara för att jag kan!
Pynt är livet.

Påsken är på väg! Men jag är beredd, kom an bara!Dofta Dior.Funderar över en ny parfym. Jag vill köpa "min" parfym som jag sedan kan ha livet ut. För jag har planerat att träffa the one snart och då vill jag dofta på det sätt som han alltid ska minnas mig (oh, ja, väldigt överromanstisk som vanligt). Jag vill dofta lyxigt busigt. Fick för mig att Diors Miss Dior Chérie passar in. Ska ner på stan och lukta många gånger till innan beslut tas. För den är inte billigast, men jag förtjänar.


Porslin och ost.

Åkte ner till Röda Korset för att leta lite påskpynt. Tyvärr var allt slut men med mig hem fick två assietter följa. De är från Rörstrand och priset var 5 kr/st. Kan inte lista ut vilken serie de tillhör men gula och fina är de allt, och Mozzarellan smakade extra bra just där!Rak i ryggen.

Jag har ont i ryggen! Övre delen. Musklerna har liksom krampat ihop till en värkande ihoptjorvad knut. Naprapaten fick ordning på mig för drygt en månad sedan och han manade att inte sitta framför datorn så mycket. Men det är rätt och slätt omöjligt när man pluggar.

Jag har varken lust eller råd att gå tillbaka dit så jag ger mig en chans till att ordna upp det själv. Jag ska ta pauser från datorn och röra på mig, träna upp ryggen och framför allt sträcka på mig! Min hållning suger! Jag glömmer bara bort det hela tiden och säckar ihop igen på nolltid. Idéåtgärd: kom-ihåg-lappar.

Klippte ut små uppmaningar som förhoppningvis ska påminna mig själv om ett rakare liv.


Nu sitter dessa lappar lite här och där.
På spegeln, datorn och på passerkortet. Måtte det fungera!


Ingvar.

Mansnamnet Ingvar är ett fornnordiskt namn som betyder "Ings krigare". Ingvar var ett populärt namn på 1920- och 1930-talen, men används för närvarande mest som andranamn.

Antal män med namnet i Sverige: 43989
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1  (Haha!)
(Källa)
Grattis på namnsdagen pappa Hans Ingvar!
Återkomsten.

Hemma i Piteå efter 860 km buss i rumpan. Kalaset var stort med galet god mat!

På kvällen var jag rosa.


Och vyn var som vanligt vacker över Högakustenbron.SMASK i Piteå 2011.

Ända fram till söndag kväll går det att se den fantastiska showen SMASK på Pite Play!
Det är ett hett tips alltså!


Början på en weekend.

När mina vänner flyger åt höger och vänster, till Paris, Rom och London, packar jag väskan för en helg i Härnösand. Hm. Men inget går upp emot att möta våren i Härnösand! Eller hur vad det nu?

 

Det vankas 50årskalas och packningen är enkel; uppblåsbar nackkrage till långa busstimmar, tre klänningar till min beslutsångest och en öl med tillhörande liten påse jordnötter till enmannaförfesten. I morgon på ett vandrarhem nära dig!

 Allsång, en gång till.

Jag måste vara lyckligt lottad som längtar till jobb!
Ser framemot Allsångsjobbet med allt vad det innebär så mycket!

Bilder från förra säsongen:

Kände att jag hamnade på rätt plats.


Mitt i prick faktiskt! (Foto: Anna-Karin Hagberg)


Sollidenscenen är sommar.


Sol, glass och fina jobb/praktikkompisar. (Foto: Anna-Karin Hagberg)


Det blir P1 och P2-reunion! (P1= praktikant 1 och P2= praktikant 2)


Glädje och skratt på redaktionen även när inte Gunilla får blommor.


Soliga luncher på SVT-terrassen. (Foto: Linn Muhr)


Och kanske, kanske får jag plocka bär på Solliden igen. (Foto: Emelie Birgersson)

Förkyld som en pingvin.

Hängig. Svettig. Kall. Ont i halsen. Jättesvidig i halsen. Och fetaste vårvädret ute. Buhu. Jag vill vara frisk som en nötkärna. Glad som en lärka. Pigg som en mört. Nu är jag mest rödögd som en mört.

Tjurar och gör våfflor till mig och hoppas det gör susen!

Tle små böckel.

Detta är mina fynd från bokrean. Sir Richard Bransons bok Screw it, let's do it ska ge inspiration till C-arbetet och de två andra förhoppningsvis bidra till personlig utveckling. De är tunna och lättlästa.

Tle små böckel.


Har ont i halsen efter helgen. Det kan bero på lite Luleå-bacill och ett lite för-tidigt-vårklädd-resultat. Men då passar det bra med en läsdag hemma. Nu ska jag friska upp minnet i gamla upplevelseteorier och läsa på om intervjumetodik. Man vet aldrig vem man kan behöva intervjua i en C-uppsats.

Vitaminkick.

Fick med mig en påse svarta vinbär när jag ver hem senast. Tyvärr gillade inte bären att åka buss utan kände sig rätt mosiga efter resan. Frös in dem ändå vilket resulterade i en stor isklump svartvinbärsgegga som inte duger till att stö över någon frukostfil. Därmed blev deras öde idag en "snabbsaft". Lite koka, lite durkslag, lite råsocker - blev ganska lite saft. Men uj vilken c-vitaminkick!


Vi snackar birthday.

Chefen fyller år. Twenty plus seven. I am going to give the girl a present. Jag tycker det skulle vara roligt att ge en fantasipresent, i regnbågens alla färger. Eller en present man kan gå in i, och så är där en teaterföreställning med konstiga djur, som man får klappa. Och så är där en lampa, som man kanske inte ser. Och så blir det svart. Eller, jag vet inte?

Eller så får hon en vanlig present som jag redan köpt och slagit in. Grattis Lisa!

Grönt är skönt.

Köksfönstret har fått tillskott av Herr Basilika och Fru Koriander. Jag vårdar dem några veckor medan min vän Sara utforskar Peru. Krassen växer så det knakar i skålen!
Den bästa sortens start.

Att vakna halv nio en lördag, gå en timmes morgonpromenad med fina vänner och toppa med en rikigt helgfrukost - rekommenderas varmt! Det måste vara den bästa sortens start på dagen.

Snö igen!? Tror vädret behagar med mig skämta aprillo!


Frukostenergi.

RSS 2.0