Sunny day.


Idag gör jag allt. Samtidigt! Städ, disk, tvätt, återvinning. Solen är här och den ger energi! Hade en mini-mysfrukost med mig själv och njöt av mina vackra tulpaner som jag fått av mig själv. Dom fick jag för att jag uppskattar mig, för att jag är duktig och för att jag vet att jag älskar blommor! Tack mig själv!

Fleurs.
Sedan blev det prommis med brudarna. Nu ska jag sätta igång med en jättestor tacopaj för ikväll är det äntligen dags för våran klassfest! V har peppat en månad snart!

À pied.

Foto: Kristin Karlsson

Hoppas ni får en trevlig kväll allihopa!

Ps. Ursäkta min franska!

En nästan helt vanlig torsdag.

Föreläsning i vetenskapsmetodik hela dagen lång! Det är en förberedande kurs som handlar om vetenskaplig forskning och som förbereder oss inför examensarbetet. Idag analyserade vi bland annat våra intervjuer som vi gjort.

Klassen i diskussion med hjälp av papper på golvet.


Det är för kallt!Sedan har jag varit i Luleå ikväll på utbildning inför nästa helgs SM i Yukigassen - den Japanska sporten i snöbollskrig.

Jobbade med det förra året också och nu är jag värdskapschef som det så fint låter. Har ansvar för publik, lagparad och sparkrace med mera.

Här är en film från förra året. Vinnande laget får en resa till Japan,
bekostad av Luleå Tekniska Universitet för att tävla i VM:et!

Säg ja till apan! Japan!


Tandborstblues.

Den här lyssnar jag på klockan ett på natten när jag ska varva ner min överhettade hjärna.
Späckad dag och många tankar i huvudet. Jag har ett problem som drar energi ur mig. Men som vanligt är det bara sig själv man kan förändra och råda över.

I morse var jag till naprapaten för andra gången. Naprapaten som säger att jag "klär mig som en hel karl"! Jag tar det som en komplimang. Frysa är bara irriterande. Den här gången släppte upphakningarna i ryggen ordentligt och jag ska försöka att hålla mig rak och inte hänga framför laptopen.

Kvällen blev en salig blandning! Först årsmöte och tillsättning av ny styrelse för upplevelseföreningen. Det var skoj, folk var peppade, klubban small i bordet och vi applåderade in varje ny styrelsemedlem. Efter lyckat möte följde öl och kortspel. Sedan hann jag klämma in en intervju till en skoluppgift och diskberget är nu besegrat.

Nu kör jag kör Rolf Wikström en sista gång, och vaggas in i drömmarnas land.

Isprinsessor.

Nu börjar kylan ge sig. I söndags vad det bara minus 17 grader och det kan tydligen liknas vid sommarväder nu för tiden. Cementgrillen som finns utanför mitt hus grävdes nämligen ivrigt fram ur snön av ett gäng studenter. Jag håller mig till vinteraktiviteter än så länge.

I Luleå kan man göra riktigt häftiga saker av snön! Varje år byggs stora djur i stadsparken som man får åka rutschkana nerför. Denna gång är det grisens tur. Svinkul!

Här är jag (moster Glenn) med Elisabeths fina tjejer Yolanda och Nicolina.

Foto: Elisabeth Holmberg

Kvällen då Piteå nästlade sig än djupare in i mitt hjärta. Norrsken är livskvalitet.

Foto: Johan Adermalm

I gestaltningskursen åkte klassen till Kemi, Finland, en dag för att göra studiebesök på deras Snow Castle. Vi kom lite för tidigt så de hade inte byggt färdigt sitt snöslott än men fint var det ändå. Och så har jag ändå varit där för två år sedan.

Mumin i snö. Kemi Snow Castle.

Foto: Elisabeth Holmberg

(Färg)glada klassisar på studiebesök i Finland. Jag, Erik, Martin och Veronica.

Foto: Elisabeth Holmberg

Kärleken har färgen röd. Fortfarande i Finland.

Foto: Elisabeth Holmberg

Ett andra studiebesök gick till Jokkmokk för att spana in deras stora marknad. Men miss igen! Vi kom en dag för tidigt och marknaden fick vi vara utan. Ni förstår att det inte är jag som planerat hoppas jag. Invigningen skulle ske på kvällen och Kronprinsessan skulle närvara hade vi hört. Förvånade och glada blev vi när vi fick se att "Vickan" satt inne på samma lilla restaurang som oss och åt lunch. När hon var mätt och skulle gå stannade hon till vid vårat bord så Elisabeth hann ta en bild med mobilen.

Så nära kommer vi aldrig igen!

Foto: Elisabeth Holmberg

Hjärtedagen.

Hoppas ni har haft en fin dag, släkt och vänner! Kram


Iskristaller.

Idag är jag mysig! Och rosa.Kallt som bövelen ute! Det hjälper inte att vintern är vacker.Skulle hämta Sanna från tåget i Älvsbyn i morse men Kristins bil strejkade. Så jag skrev en lapp.Alla hjärtans dag närmar sig. Med eller utan karl.
Firade istället med dessa sköna bönor i Luleå. Vin, kladdkaka och Singstar. Vad mer behövs?Elisabeths söta dotter hade gjort en specialdesignad välkomsthälsning på hennes rumsmatta.
Barnen kallar mig moster Glenn.Ps. Jag är typ frisk nu. Bara ont i halsen fortfarande. Röd solhatt funkar nog ändå. Ds.


Upplevelse om Sydpolen i SVT.

I morse var min Upplevelselärare och fina Martina i morgonsoffan på SVT!


Röd solhatt.

Förkylningen är ett faktum. Jag accepterar och inser. Nu gäller det bara att bli frisk så fort som möjligt! Sjukdagar är inget en student har råd med.

Blev tipsad om röd solhatt men har börjat tvivla.

Alltså. Funkar verkligen det här med "Echinacea Röd Solhatt vid första förkylningssymptom", eller har jag blivit lurad?!

Upplevelsestudenter on ice.

Jag minns när jag började skolan i Piteå och vår lärare Hansi som är ett naturfan berättade om vilka möjligheter vi hade att utforska jordens extrema miljöer. I utbildningen kan man välja vad man vill rikta in sig på, t.ex. event,festival, music management och turism. Jag är mest åt eventhållet men två tjejer i upplevelse2:an verkar vara riktigt intresserade av turism och för dem väntar snart ett häftigt äventyr! Se klippet från Nordnytt nedan. Det är min lärare Hansi Gelter, lektor i Upplevelseproduktion, som också är med i inslaget och ska med på resan.


Mys, plugg och grönsåpa.

Började söndagen med brunch med fina klasskompisar. Långbordet svämmade nästan över av scones, scrambled eggs, bacon, amerikanska blåbärspannkakor, smoothie och c-vitaminer!

Sedan har jag rensat upp i lägenheten som nu doftar gott av grönsåpa. Solen har skinit och nysnön glittrat.

Brunch!Är snart färdig med kursboken Nextopia av Micael Dalén. Den handlar om det samhälle vi lever i idag där vem som helst, var som helst, kan göra vad som helst, få tag på vad som helst, när som helst.

Jakten på "Nextopia" har har lett till att vi inte uppskattar nuet utan intresserar oss mer för vad som händer härnäst. På så sätt har vi fått ett förväntningssamhälle där förväntningarna på framtida möjligheter, händelser och produkter styr våra liv allt mer, från politik till konsumtion och kärleksliv.

Vi strävar efter nästa produkt, jobb, dejt, allt, och vi är övertygade om att det nästa, kommer att vara det bästa.

Det blir boken och jag i soffan resten av kvällen.

Ordningen återställd.

Jag är tillbaka in Piteå sedan knappt två veckor och fick tillbaka min lägenhet förra fredagen. Jag är nykär i staden, skolan och klasskompisarna. Det är härligt!

Det tog ett bra tag att få ordning på lägenheten. Bära, bära, packa upp, plocka in, städa, städa!

FÖRE:EFTER:
Nu är jag hemma på riktigt. Hemma som är så viktigt för mig. Det tänker jag fortsätta med resten av kvällen.

RSS 2.0