Ansiktslyftning.

Kunde inte förmå mig att gå till sängs utan att ändra den stygga designen först.
Ögonen i kors! Men jag är nöjd. Natt. NU!


Chilisås som indikator för tuff vecka.

Jag inser att veckan har varit tuff mot mig när jag tidigare idag öppnar mitt köksskåp, till för förvaringsburkar, och ser att jag ställt in en flaska Sweet Chili-sås på nedersta hyllan.
 
Disträheten inringad. 


Ja, de senaste dagarna har varit allt annat än lättsamma. Jobbar tillsammans med några tjejer som projektledare för skolans julkonsert. Vi tog det uppdraget i kursen vi läser på förfrågan av konserthuschefen. Det hela flöt på bra den första veckan. Vi spånade fram en bra idé om upplägg och gestaltning av konsertkvällen. Dagen kom då vi möttes av motstånd och då vi förstog att det hela var mycket större än bara en julkonsert. Det visade sig ligga prestige och gammalt groll mellan de olika musikgenrerna. Vi suckade tungt över barnsligheten bland vuxna människor och tog nya krafter, hamnade på oförberett övertalningsmöte med 50 musikstudenter, fick luft under vingarna, skissade på scenbygge, pratade med människor här och där, fick klartecken, blev överkörda och kraschlandade.

Återigen har upplevelseproducenter blivit missförstådda och undervärderade. Vi arbetade i två veckor med ett koncept som nu inte kommer att kunna fullbordas mycket på grund av kommunikationsbrist och virrighet uppe på toppen.

Något som jag tycket att man borde ana är att vi inte läser 180 högskolepoäng pynt...

Jag gillar mest när vår lärare ryter att "mina studenter är inte till för att hänga upp ljusslingor för 10´000 kr" och att han vill "plugga igen tvärflöjten" på icke nämd.

Några säger att det är nyttigt att se hur verkligheten ser ut. Vi bryter ihop och kommer igen. Proffesionalism kallas det.

Någonstans mitt i allt bjöd jag in mina närmaste till att klämma på överbliven papparkaksdeg och för att dricka årets första glögg. Erik bakade en skida och Skalman bakade något onämnbart.
 
Skalman, Kristin och Sanna skapar.
På fredagen fick jag sällskap av en Fransk Bulldog aka. Minigrisen/Korven/Prutt-Vincent. Han var en kelig kille men vars kroniska magproblem luktade ofta och mycket! Kvällen spenderades i Toves soffa med film och hemlagade kolor.

Davids ful-söta hund heter egentligen Winston.Jag missade tråkigt nog shoppingturen till Luleå med brudarna på grund av extra inkallat möte. Men det finns bra saker att hitta i Piteå också märkte jag då Skalman och jag gjorde stan igår.

Jag har ekiperat mig med ny jacka, mössa, vantar.Gick ner på stan för att kolla in skyltsöndagen. Låren frös sig blåa men hjärtat värmdes av ett initiativ från kyrkan som uttryckte sig i gratis fika och trevligt prat inne på det så kallade "Street Church". Jag och Sanna funderade en stund på att låta oss bli frälsta. Snällhet är underskattat!

Första ljuset blev tänt i morse till scones + te. 
Hyacinten ser klen ut men är nog vad en Ica-blomma förväntas vara.


Säger god natt efter en välbehövligt lugn helg!

Tummen upp för dagen!

Skalman med radio-Ekots röst: "-Klockan är kvart i tolv, och solen går ner över Piteå." En fin blandning av humor och tragik.

Tragisk är också bilolyckan som inträffat i trakterna hemmavid. En mamma med två barn var av ett dog tillsammans med modern. Det är för stort för att ta till sig.

Dagen har gått splendid! Lång historia, men det har varit en massa möten och planerande. Sparar det till en annan dag.

Blev ju inte så mycket gjort ikväll och glömde göra matlåda till i morgon. Men varma koppen och ett nudelpaket funkar faktiskt ibland. Däremot har jag haft den äran att prata med tre najsa killar på rad! Vad har man egentligen att klaga på? (pappa räknas som kille) 

Nu slog timern på advetsstjärnana av. Time to say goodbye. Goodnight i alla fall.

Foto från julmarknaden i Öjebyn i helgen.
Veronica klappar hästen och vi klappar varandra.


Foto: Skalman

Jag är en blåval och kan ta dig härifrån.

Mys-Laleh med en myslåt en mysmorgon.


Många baktimmar senare.

Det är totalt livsfarligt att hålla på som jag gör. Men med knivjack i handen, brännskadade knogar och karamellsplitter i ögat är jag i mål!

Huset.
Bullen.


Pepparkakshus. Part 2.

Pysslet fortskrider. Jag har köpt mer florsocker. Är tveksam till förklädets storlek men huvudsaken är att det matchar temat. Röd tråd ska det ju vara. Röd som i jul.Trött deg-arkitekt talar ut

Gårdagskvällen blev lyckad! Trevlig middag först och roligt dansigt på Kåren sen.

Utanför Piteå, i Öjebyn, hölls en gammeldags julmarknad idag. Åkte dit med Kristin, Skalman och Fjäll. Skratt, hästklappning och mysig stämmning erbjöds. 

Brudarna. Borde ha blixt på nästa mobil.Resten av dagen har jag varit hemma för mig själv och pysslat. Har satt igång årets pepparkakshusbygge. Förra årets gick sönder under ihopfogningen vilket resulterade i en smärre frustartionsurladdning med knytnäven igenom resterna. Hoppas att det går bättre i år! Jag gav upp för dagen när jag råkade hacka mig själv i handen med en kniv. Inget hus utan blod, svett och tårar. To be continued.

Första etappen avklarad.


Ögonen faller igen på mig. God natt.

Rättelse & upprättelse

Tidigare nämda Emmelie går journalistik3:an. Inget annat!
Även om hon hade passat bra som radio2:a...


Prata väder

När snön försvann blev Piteå som en svart hål. När vi vid halv fyra på eftermiddagen lunkade hemåt med Ica-kassarna kändes det som om onda mörka krafter tagit över staden. Sneglade faktiskt upp mot skyn men kunde inte urskilja något ovanligt utan möttes bara av regnet som i sprayform borrade sig ända in i själen.

Nu är jag hemma, blöt och fryser jättemycket om min ena stortå men tekoppen börjar göra susen så jag ska gå och göra mig i ordning för middag hos Martin. Vi ska vara lite fin i kanten och röra ihop en 3-rätters med matchande drycker. Sedan ska jag hem till Emmelie i radio2:an som jag aldrig varit hemma hos förut men tycker mycket om. Vidare till Kåren senare I guess. Har hört att livebandet ikväll ska vara grymt.

Idag (innan ljuset försvann) hade jag en glad och positiv dag. Blem medlem i Stil (studentidrottsföreningen), bokade in mig på en endagars skidresa i december och blev intervjuad av en radiostudent om projektledarrollen i SMASK.

Men jag är fortfarande glad och positiv fast det är mörkt. Jag pratar bara lite dovare. En gul regnkappa piggar upp.
 

Fashion bor här!


Betyget

Pappa, du undrade ju om jag klarade av skolan med allt annat jag gör vid sidan av.
Här kommer resultatet av B-uppsatsen:Ibland så får man vara nöjd.

Flitig soffpotatis

Ligger i en soffa på skolan och tuggar ostsmörgås.

Har haft rolig föreläsning i kreativitet idag. Efter dagens andra möte "ides" jag inte gå hem för att en timme senare gå tillbaka till skolan. Lade mig istället här för att svara på mail och slappa en stund. Ska nämligen snart gå och lyssna på en spelning på Kåren där Jeff Buckley-låtar kommer att tolkas.

Det hände en jättebra grej igår. Verkligen tokbra! Men jag skriver om det i morrn. Haha. CLIFFHANGER!


Och på den sjunde dagen...

Har tagit det lugnt och fixat och donat hemma idag. Sånt som hör en söndag till.
Skulle baka något men hade slut på socker. Städade och kollade tv istället.
Det gick bra det med.

Morgonpromenad.


Jag går upp i falsett direkt när jag ser sånna här supersöta små spår!


Längtar tills jag kan ha katt igen.


Ett annat sött spår i snön. Utanför mitt köksfönster.
Tror dock inte att det var riktat till mig.Nästa vecka kommer att bli tuff. Många saker som jag ska få att hända.
Då gör jag en lista!

Måndagens lista innehåller 13 punkter.


Stjärnan kom upp idag. Halm ska det vara.
Annars fungerar det inte!Gonatt.

Bildbehandling

Borde lära mig photoshop för oj vad klurigt det är att fixa bilderna i paint!
Headern ser inte riktigt ut som den gör i mitt huvud men nu orkar jag inte mer så detta får duga.

Nytolkning av spikmattan och stor dos av fest och mys.

Tillsatte spänning i vardagen när jag i fredags cyklade ner till stan. Halt as hell men min utomordentliga balans och envishet tog mig ner relativt lugnt säkert. Träffade Anton på systemet som förbryllades så stort över de vackra ölbackarna att han till slut lade sig ner i himmelriket. "-Haha, det är som att ligga på en spikmatta! Fnittrade han lyckligt." Vi blev inte utslängda.

Anton på "spikmattan".


Hemmåt bar det av, med ett stopp på Kåren för ett kort möte med Kårstyrelsen. En powernap och ett hemmapass bodycombat senare, stod Sanna i min hall. Vi lagade tacomiddag tillsammans och drack lite rödvin. Tjejmyset fortsatte när Fjällan kom och vi snyggade till oss som vanligt lite för länge innan vi gick till Spikmatte-Anton på förfest.  

Obligatorisk tandborsning efter rödvinsdrickande!
(Mormor: Jag har ditt skärp!)


H
os Anton fanns en samling väldigt trevligt folk! Mest en salig blandning av upplevelsestudenter i olika årgångar. Tiden gick fort och sedan bar det av ner på stan i en taxi. Rätt besvikna över det folktomma utestället och utan de billigare studentpriserna de marknadsfört med hängde vi ändå inte läpp utan försöke ha så kul vi kunde ändå. 90% av gångerna jag går ut så är det på Kåren och där är det oftast alltid röj, folk dansar och är glada. Så det kändes konstigt att festa ute med de "riktiga" Piteborna som var betydligt mer lugna och sansade. Jag är inte rädd att skämma ut mig så vi struntade i majoritetens mer stillsamma uppförande och hoppade och dansade framför scenen som vi alltid gör. Hellre än bra är ju roligast!

Senare på natten hängde jag med till en hemmafest som skulle ligga i närheten. Vi gick och vi gick. Fast Micke har så långa ben att jag snarare sprang än gick. Haha. Studenten Mira som hade hemmafesten var välkomnande och jag fick mig ett par danser i både bugg och något försök till salsa. Det visade sig att studenten var inneboende hos skolans bibliotekarie som även hon var högst delaktig i festen. HAHA! Galet roligt och otippat. Natten blev sen innan jag efter knäckemacka och mjölk ur champagneglas somnade.

Gårdagen blev lugn och fortsatte så hela kvällen. Hemma hos Fjällan hade vi supermysigt med chokladfyllda bananer och film, småsovandes på dubbelsängen. Minns att jag väcktes av ett samtal från huvudstaden också. Även det var mys. 

Det är godare än det ser ut! Lägg till vaniljglass också.


Här hemma är det fix som gäller idag. Kommer nog ett inlägg till vid kvällningen. Puss.


Dum dag

Nej usch. Detta var ingen vidare dag och jag är allt annat än glad. Dålig känsla i kroppen helt enkelt. Sur, ledsen och arg. Som grädde på moset ligger det hallonsöl över mitt nystädade köksgolv, kaffekannan är krossad i disken och jag har alldeles för många pms-finnar för att detta ens ska vara i närheten av acceptabelt. Dum dag, dum dag, dum dag!

Mitt i veckan

Bra dag. Fått iväg mail, träffat projektgruppen som jag ska göra Musikhögskolans julkonsert med, kvalitetstid med Elisabeth och en lyckad kvällskurs i scenisk beredskap. God natt på den.


Pressrelease och aj i örat

Dagen har varit helt ok. Är fundersam kring ett projekt i skolan bara som jag inte får någon respons på från läraren. Jag väntar och ser. Har ont i ett öra vilket känns lite blä men forhoppningsvis är det bättre i morrn. Inga krämpor för övrigt. Pigg och glad kexchoklad!

Eftermiddagens SMASK-möte gick strålande. Har haft kontakt med Studiefrämjandet sedan förra veckan så en representant därifrån kom på mötet och berättade hur vi skulle kunna bilda studiecirklar med mera i SMASKproduktionen = en extra slant förhoppningsvis. Sedan gick vi igenom resten av vårat veckomöte rätt effektivt. Jag kan prata hur mycket som helst om SMASK men jag låter bli för er skull!

Har i alla fall hjälpt marknadsföringsansvarig med en liten pressrelease som ska ut till tidningarna. Det blev en basic: 

" Det kreativa arbetet med SMASK 2010 är i full gång!

SMASK står för Sveriges MusikAkademikers SångKåntest och är en musiktävling mellan alla musikhögskolor i Sverige.

Musikhögskolorna turas om att arrangera finalen som i år äger rum i Göteborg. Men först, ska Piteå hålla sin egna fantastiska delfinal! Ni känner kanske igen konceptet från en annan känd schlagertävling?

Det unika i SMASK är den levande orkestern och i Piteå sköts allt kring showen av studenter, från musikframförandena till tekniken, vilket är förundransvärt och originellt. Upp mot 200 studenter från skolans alla utbildningar arbetar ideellt med detta arrangemang från september till mars.

Årets tema för showen är "Jorden runt på tre timmar" där gästerna kan förvänta sig en musikupplevelse utöver det vanliga!

Biljetterna släpps den 29 januari på Ticnet. "

SMASK Piteå 2009. Foto: Lania Sitepu


En chokladmuffin på det här nu då! /God natt sen.


En stöttande förälder

Pratade med pappa via Skype för första gången i söndags.


Pappa: Har du blivit lite rund?
Jag, lite bedrövad: Eeh, jaha. Jag som tyckte att jag såg magrutor i spegeln i morse.
Pappa: Jaha...
Jag: Ja, alltså. Rumpan är ju inte så mycket att göra åt.
Pappa: Nej, du sitter säkert!
Båda: Hahahahaha!

Holmberg!

Jag fick en storasyster på gamla dar! Elisabeth är hennes namn och hon är snäll, snygg och intresserad av att jag ska må bra.    Sist Elisabeth var här fick jag presenter. Kaffemått, durkslag och söta ljushållare. De två första presenterna var nog till båda två eftersom hon får bryt på mig när det ska kokas kaffe eller hällas av pastavatten här. Jag bryr mig inte så noga. Jag är rätt anpassningsbar. Har fortfarande ingen micro till exempel och det går förträffligt! Hur som helst var det himlarns gulligt av henne!    Vi har det roligt ihop. Jag gillar dig. Skarpt!Kram på farsdag


Lördagsnöjet

Helg igen. Det är ju inte klokt!

Har haft det rätt lugnt några dagar men ändå fått saker gjorda. Igår var Sofia och Johan T här och fikade muffins och styrde upp några grejer med SMASK. Senare på kvällen gick jag och Skalman på en galet bra Bruce Springsteen-konstert. Rockmusikerna på skolan tolkade hans låtar och publiken röjde som aldrig förr!

Det var lite segt att kliva upp i morse och kämpa genom snöslasket ner till stan där ett förmiddagspass med Bodypump väntade. Det var en ny instruktör där som pushade oss in i det sista! Varenda muskel skakade redan efter första delen och det blev till slut komiskt hur j*va jobbigt det var! Var faktiskt tvungen att mesa lite på slutet för annars vet jag inte hur det ska gå ikväll. Ska nämligen iväg till Skellefteå om några timmar på dans. Haha. Ja, så är läget. Mitt lördagsnöje är styrdans och det är helt ärligt hur roligt som helst! Gick ju två kurser i bugg i vintras och just här i Piteå är det mer regel än undantag att det buggas ute på Kårfesterna. Det har antagligen en del att göra med att jag pluggar på en musikhögskola.

Lite nervöst är det i alla fall. För dessa danser är väldigt olika de jag är van vid hemifrån. Hemma har verkligen inte majoriteten gått "minst alla fortsättningskurser och tävlat minst en gång". Hemma ligger fokus mer på festandet. Här äter man yoghurt och banan i pausen. Ingen av mina kompisar ska heller följa med ikväll. Jag vet faktiskt inte vilka jag ska följa med. Förutom Emil då och två tjejer vid namn. Jag gillar inte att vara feg och då blir det såhär. Tror det kan bli kul. Känner mig lite kul.

Nu ska jag steka på hamburgaren, ta en dusch och packa ner bananen!
Vi hörs!

Idag kom den! Snön!
Och Sanna gjorde snöängel i den på väg hem från träning och handling.


Bara för mig.

Jag hade en underbar dag igår. Morgonen kändes som jullov när man var liten. Mörkt ute och frukost vid TV:n utan någon stress alls. Gick på ett sjukt givande träningspass så idag är jag lite mör. Planerade och genomförde sedan veckans SMASK-möte som gick bra. Kom hem igen och myste med tända ljus, soppa och fralla framför ett webb-avsnitt "Ensam mamma söker". Det var så underbart mysigt med egentid och känna att jag inte har en massa annat jobb liggande och väntande. Sedan tvättade och storstädade jag lägenheten som nu luktar liljekonvalj!

Bara för mig.


Det behövdes bara en dag få att jag skulle bli uppvilad. Nya tag idag. Ny kurs, projektledning. Och ikväll kommer Elisabeth hit och bor då vi har kvällskurs i scenisk beredskap.

Tandborstning.


Comebacken!

Jag gör en Whitney och står nu här åter igen i rampljuset.


Detta däremot var ingen ljus syn!
En veckas disk var oerhört skön att förinta!
Det var äckligt och passar inte riktigt ihop med min image.Har levt under en rätt påtaglig press de senaste veckorna. Mångar bollar i luften så att säga. Rapport, uppsats, redovisningar, SMASK-möten, UPAFs årsmöte, teambuilding, välkomstfest, upplevelsefest, Halloweenfest. Det har varit jobbigt men på något sätt har jag gillat det. Förutom att jag försummat mina husmoderssysslor då, som med disken till exempel. Men jag tror faktiskt att jag trivs när livet är lite busy. Nu är kurserna för läsperiod 1 avslutade och jag pustar ut någon dag. Det känns ändå välbehövligt.

Ville visa bild på min power-känsla när jag tidigare idag, till slut lämnat in B-uppsatsen!
Körde på en helrätt victory-pose trodde jag, tills min kära vän Elisabeth upplyste om att tecknet betydde f*ck off och att man i England aldrig skulle göra så! Vad nu det hade med saken att göra.

Förlåt! Speciellt till faster Maggan och uncle John.
Men jag var så nöjd!Vad har hänt under de senaste veckorna i Pite då? Jo, jag har som sagt pluggat häcken av mig. Mest på grund av att jag började försent som vanligt men även för att jag är ambitiös och smart. Jajjemen, bort med jantelagen, haha. Från pluggeriet har jag inga roliga bilder så jag visar vad jag sysslat med för övrigt:

Vi välkomnade de nya upplevelsestudenterna genom att bjuda hem dem till oss tvåor i mindre grupper, 1:or och 2:or blandat. 
Hemma hos mig hade jag Elisabeth och 3 ettor som vi bakade tacopaj tillsammans med. Alla grupper gjorde mat till ett stort knytkalas. Detta visste dock inte ettorna något om. Sedan möttes alla nere på stan, med den medtagna maten, där vi hyrt lokal, åt och umgicks och fortsatte senare ut på krogen.

Trevligt påväg ner till knytkalaset.


Jag och söta ettan Astrid.

(Foto: Ellen)

Drog ihop SMASK-kommittén för teambuilding en måndagskväll.
Sinnessjukt rolig Lasergame, god tacobuffé (+öl!) och bubbel och bastu i relaxavdelningen (+öl!)
Vi fortsatte sedan den trevliga kvällen hemma hos sponsoransvarige Sofia! (+öl!)

SMASK-kommittén 2010(Foto: Astrid)


Upplevelse1orna bjöd in till deras tematiserade fest på Kåren.
Dem hade temat "Vilken festival är du?" och jag och brudarna
röjde som Woodstock!

Peace!Hemgången var nästan roligast med bland annat ett strörtdyk i lingonriset!

Här tar vi ett stopp för några av Skalmans soptunne-tricks.
(Bara papper i tunnan!)
Sedan kom den efterlängtade Halloweenfesten.
Plugget började mattas av och vi gick all-in i fredags!

Nunne-looken var något nytt för mig men det kändes väldigt bra.


Transan och fångarna.


The Incredibles och Skräck-Ellen.


Jämlikar utanför Kårhuset.

(Foto: Elisabeth)


Jag är fortfarande inte sjuk som alla runt omkring mig.
Peppar, peppar, ta i trä, salt över axeln och spotta på den svarta katten!
Hörs i morrn!


RSS 2.0