Vad skådar mitt norra?!

Fredag kväll och jag har avverkat ännu en dag på Telemarks kanal. I morgon går båten ända upp till Dalen där vi övernattar och har tv-mys i barracken på campingen. Härom dagen slog jag och Beate säljrekord för sommaren. 38 norska laxar. Så hårt har jag nog aldrig jobbat förr! Matrosen fick agera diskare och vattnet på båten tog slut. Galen dag. Sanna saknas fortfarande. Hon är inte lätt att hålla reda på men beräknas återvända under söndagen och befann sig senast i Bergen på The bus of shame.

Jag kryper upp i sängen och vad ser jag? Något svart och blänkande rör sig misstänkt snabbt över golvet med alldeles för många ben för min smak. Tvi vale!

Mitt finger och den där.

Jag skulle bara köpa en liter mjölk

Har två dagar ledigt i min annars 2-veckors-jobbperiod. Det firar jag med slätregn dagen lång. Solomanen i mig gråter blod. Har fixat och donat med banker idag. DNB Nor som jag öppnade konto hos tidigare i sommar har nu fått nobben av mig. De är varken medgörliga eller trevliga så idag tog jag ut min första lön, avslutatde kontot och spatserade in på Handelsbanken istället. Där fick jag både internetbank och färsk melon innan jag hunnit blinka. 

En retro sportjacka blev inköpt på väg till mataffären.
Den ropade på mig.  

Piteå med dig

En stunds sol på Pite havsbad med en skakande jämn AirHockey turnering. Förkylning. God mat på Thai Thai. Shopping och sovmorgnar. På en biograf i Luleå sågs den galna filmen "Bruno". I bilen blandades fökylningstrött-tårar med framtidsfunderingar och idéer inom upplevelseproduktion. Du är en bra mentor Johan. Hehe. Lagom hård men peppande. Sista dagens skoterkörning på vattnet nere i hamnen och en stund häng med Pite-Cicci var trevligt. Kvällen fortsatte med den mästerliga Storforsen och avslutades nästan för perfekt med en krämig Carbonara och sista avsnittet av en speciell tv-serie. Fem dagar av magi kallades det visst.

Jag blir löjligt lycklig när solen skiner!


Färgen var rätt i alla fall.


Jag har köpt ett nytt duschdraperi!


Äventyr i Storforsen.


Sommarnorge!

Kan väl inte påstå att sommaren i Norge är så annorlunda jämfört med den svenska sommaren. Regnet ersätter solen och temperaturen går från 12 till 25 grader på ett kick. Trots detta går dagarna på båten otroligt fort och det känns som om sommaren snart är slut.

Har denna vecka fått vänja mig till helt nya arbetsrutiner då de övriga delarna av mitt crew är på semester. Numera klipper vi våfflorna så de får fina kanter, vi ställer inga kaffekoppar under diskmaskinen, ställer inte upp äpplekakan förrän klockan elva och jag "måste" städa toaletterna varje dag. Men trots detta nya arbetssätt trivs jag väldigt bra, våra ost och kex kvällar i Dalen väger upp för det mesta slitet. Finns det något bättre än när man kommer fram till campingen där vi sover, trött efter 12 timmars spring, och bara lägga sig i en soffa och mysa? Det är livet, kan jag lova.

Enda nackdelen med detta jobb är att man vill ut i solen när det är fint väder. Det är lite lagom jobbig när folk kommer ner  i restaurangen och köper massa glass, öl och annat gott som det njuter av på däck. Min enda chans att komma ut är när jag säljer biljetter eller går runt med en plastlåda på magen och säljer glass. Men jag ska inte klaga, jag får ju semester om 4 dagar!

Nu ska jag gå ut och beundra min nylånade cykel som ska frakta mig till jobbet framöver. Kommer bli underbart till jobbet (nerförsbacke) och betydligt jobbigare tillbaka(låååång uppförsbacke). Och du Glenn, på söndag ska vi gå och hämta en till dig också!

Ha det!
/Sanna

Jag kallar det semester

Men hallå hallå. Ekot ekar i bloggen. Dags för en uppdatering!

M i d s o m m a r

Midsommarveckan tillbringades i Göteborg, Trollhättan och framför allt i Sannas Lidköping. Där hade vi chill, shopping, hälsosam mat, ostadigt väder och en väl uppstyrd midsommarfest. Engagemanget ringde. Det bodde i Härene.
  

B a c k e
Resan hem blev lätt dramatisk och varm. Färdsätten varierade mellan liftning, buss, tåg och bil. Första veckan var hyffsat varm och solig. Fjällsjömarknan kom och gick. Jättekul som vanligt med 5-kamp, skotertävling och fester. Sen kom regnet. Jag går, bakar bullar och tar vara på sista dagarna i Backe. I morgon kväll blir det en vända till Strömsunds Dundermarknad. Kan hända blir det en sväng om till "Sväng-Ingvars".

 
   

   


Nästa vecka = sista veckan = Pitevecka !

RSS 2.0