Fel men ändå rätt

Vid närmare eftertanke var det nog inte den riktiga Madeleine Bernadottes Facebook.   ;)

Kingens dotter

Jag är en Facebokk-periodare. 90% meningslöst men ibland rätt lättsamt och underhållande.

Jag har aldrig riktigt begripit hur man söker kompisar på Facebook. Dem jag har på msn föll liksom dit automatiskt.

Men idag, pucko! Det är ju bara att skriva namnet i den lilla search-rutan till väster. Jag blir aldrig något datasnille!

Lalaala.. fördriva lite tid. Hittade en kusin.. Skoj..
Hm.. Undrar vad som händer om jag söker på Bernadotte??  

Resultat:  
Det kanske var sannolikt men jag blev i alla fall lite överraskad.
Bäst var hennes status: "är kingens dotter"           

Jeanstävling

Modeakuten.se har just nu en tävling där du Kan vinna ett valfritt par Jeans ur deras sortiment.
Till fler som tävlar till flera Jeans kommer de tävla ut, Så det är bara vi tävlande som sätter gränsen på hur många
Jeans det kommer att bli. Jag är självklart med i tävlingen om ett par Nya Jeans, och det hoppas jag du också är?
Dessa Jeans har de i sitt lager just nu.
Här går du in för att vara med och tävla
Lycka till!!

O.B.S TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 29 JANUARI KL 19:00

?

Efter 4 jobbnätter är jag mör. Huvudet är tungt och illamåendet finns där. Men belöningen kommer.. En vecka kvar.

Jag försöker för närvarande få klarhet i mina framtidsplaner. Surfar runt på nätet och antecknar sevärdheter i sydostasien. Kanske borde börja packa snart? Jag har mer än en gång haft mardrömmar om glömda reseprylar och tidsnöd.

Men den svåraste frågan är som vanligt "vad jag ska bli när jag blir stor?".

Upplevelseproduktion                   Psykiatriskt omvårdnad            Hälsovägledare  
                                                     Socionom                                               Sjukgymnast                                                                                               Konditor
                                                                                Flygvärdinna                  


Och vart ska man bo??   Piteå      Östersund      Sundsvall        Umeå     Oslo 

Det börjar bli ont om tid! Har tänkt söka till HT 08. Och snart åker jag iväg... AH!

I-landsproblem, men ack så svåra frågor!                 

Tack för ihågkomsten av min dag! :)

Hade en lugn dag. Tränade och lagade mat till pappa och farmor.
Många sms under dagen :) Sedan blev det mammas goda marängtårta.
Fick vackra blommor, skoteskor och pengar till reskassan.

Igår kväll kom Louise, Birgitta och Urban. Fick blomma och ett våffeljärn av  "Svägerskor & svågrar m. familjer". Vi provade så klart om det fungerade. Mm, goda våfflor blev det! :)

         
     


Jobbhelg

Fyller år på måndag, i morgon, så tanken var att dra igång nån trevlig liten fest denna helgen. Fira dem åtråvärda 22 liksom. Men det slutade med nattjobb för hela slanten. Behöver verkligen cash så det var egentligen inte så svårt val.

Ikväll är jag en trött segkorv som bara sitter vid datorn och slappar. Har nyss kikat på Carolina Gynnings nya tv-program på Kanal 5s hemsida. Tyckte det var riktigt underhållande! :) Jonathan är ute och "sladdar" skoterleder. I morgon är jag ledig. Då ska jag sova och hinna med mycket!

Jag fick faktiskt som jag hoppats på, en skotertur med grillning. Klev upp vid 13tiden, vädret såg bra ut. Några -grader och sol. Drog iväg till Stortjärn och Älgsjön. Jonathan gjorde goda varma mackor i mackjärnet! :) Tommy och Fredrik var också med. Det hann skymma innan vi åkte hem igen. Månen var full och vacker!


 
 

Leklandet

Haha! Hittade bilder från helgen som Jonathan har tagit i Umeå. Det var några söta på Jonathans son Max. Kusinen Celina hade födelsedagskalas på "Leos Lekland".

       

         
                                                                   

Umeå, slask och tyfoidspruta

Besökte kära vännen Evelina "Pruppan" Persson i Umeå i helgen. Det var verkligen på tiden och eftersom jag lovat att komma i början av året var det bara att packa väskan. Som tur var det fler Backebor som skulle åt samma håll så jag slapp bussen. Bland andra Jonathan och Max som skulle dit på barnkalas :)

Det blev lite småmys med shopping, fika, prommisar och skräckfilm. Tack för den här gången gumman! :) 

+ Evelinas goda toasts med keso på. Nya långkallingar med hjärtan på. Sällskapet.

- Gammal morotskaka vilken resulterade i illamående.

Eveling kockar inbakad kassler. Mmm! ;)I måndags tog jag bussen till Ösund. Hade tid på infektionskliniken för mina vaccinationer. Kunde ej få den hjälpen i Backe alltså. Suck!

Vid rådgivningen hos farbror doktorn kom vi fram till att jag inte behövde så många olika vaccin som jag hade trott. Det blev till slut en injektion mot tyfoid (aggresiv salmonella), turistdiarré och malariapiller. Hoppas nu att jag klarar mig på detta. Plånboken är glad i alla fall.

Ordnade reseförsäkring idag. Har utökat hemförsäkringen med Europeiska reseförsäkringar. Ja, det är lite sånna där smågrejer kvar att fixa..

Sofia har rest idag. Kom på det försent. Skulle ringa innan hon for men idag efter 10 fick jag mobilsvar på hennes mobil. Lycka till!

Tillägnat Miss Sofia!

Hoppas din resa blir wunderbar! Vi ses på anda sidan klotet min vän!

        

Thailand, 2007

Vaccinationsbestyr

Har funderat en hel del över det här med vacciner inför min resa.

Tänkte att det nog inte skulle behövas pumpas in så mycket mer i min kropp. Har ju de där grundvaccinerna man får som barn + att jag har för mig att jag tog Hepetit A och B förra året som ska ge skydd i många år frammåt.

Men efter lite snack med andra resenärer kom jag på andra tankar. Ringde hälsocentralen i Backe. Vilket jag hade gjort oavsett. Men ändå.

Tack för hjälpet, not! "Ring till Östersund istället. Dom vet nog vad du behöver."

När avdelningen i Ö-sund äntligen hade öppet en dag. Vad hände? Jo, "Vi ger inga råd längre. Tycker det är bättre om du själv letar på internet. Så kan du avgöra vad du vill ta." Tack för hjälpen, not!

Så nu är det alltså helt upp till mig om jag väljer att dö i hjärnhinneinflammation, aggresiv salmonella eller malaria! :D


image75

Principles of vaccination
By Sylvie Simon

Rap

Nu har jag ätit upp all julknäck. Papprena ligger spridda över databordet. Tänkte det vara lika bra att rensa skåpen, äta upp allt gottigott så det tar slut nån gång. Sen kan man äntligen börja "fitta" till sig inför bech 2008 :P

Nya äventyr

Har bokat flygbiljetter till Bangkok t/r. 2 månaders äventyr i sydostasien, tjo!

Drar den 5 februari och återses nån gång efter 8 april.

Det var lite av en impulsgrej men det känns rätt! Det var ett lurigt beslut att boka eftersom jag resen ENSAM. Upprymd och vettskrämd kan beskriva känslan. Kommer att sakna Jonathan så enormt mycket men så är det. Har pratat med ressugna på nätet. Speciellt en tjej som jag även hade kontakt med förra året, puschade på mig. Hon skulle också köra sitt egen race. Vi bestämde att mötas i Bangkok och sedan se om det bar åt olika håll.

Flyger med Qatar Airways. Lät först aningen ostabilt, haha. Flygbolag i "Arab-land" med mellanlandning i just "Arab-landet". Men efter lite efterforskningar och info från Malin vekar det vara ett topprankat bolag i världen. Lät intressant så jag slog till.

Förra vintern hade jag och Dala-Sofia 6 underbara veckor i solen.
Denna resa tänkte jag utöka med några grannländer så som Laos, Vietnam, Kabodja etc. Måste läsa på om länderna. Kom gärna med tips och förslag! :)

Har ändå raggat endel reskompisar på nätet. Känns lite olustigt att stå helt alena faktiskt. Finns många sköna människor att hooka upp med ;) Sen så kommer min ex.reskompis Dala-Sofia att vara i krokarna så vi kommer säkerligen ta några tripper tillsammans. Men så igår kväll ringde My. Hade pratat på msn tidigare och tydligen gjort henne övermäktigt sugen på en resa. Får hon ihop pengarna hänger hon med iaf större delen av tiden.

Detta blir   b   r   a  och lite till!Back to paradise...

image74

RSS 2.0